Strategija razvoja lovnog turizma pred Županijskom skupštinom – Laburisti smatraju da je nedorađena i puna nedostataka

Lovni turizam nekad bio vrlo unosan u Karlovačkoj županiji (foto arhiva KAportala)

U kojem će se smjeru razvijati nekad vrlo unosna grana turizma, onaj lovni, odgovore bi trebala dati Strategija razvoja lovnog i ribolovnog turizma Karlovačke županije do 2020. godine,a  koja je uvrštena na dnevni red Skupštine koja će se održati u utorak.

Protiv Strategije su, međutim, ustali Hrvatski laburisti te zatražili da o Strategiji raspravlja na Odboru za poljodjelstvo i šumarstvo jer je, dodaje predsjednik Kluba Marijan Grubešić, tamo trebala biti obzirom da temeljno lovstvo i lovno gospodarenje pripada tom odboru a tek potom i odboru za turizam.

Laburisti navode da sama Strategija ima niz nedostataka, tvrde da se u njoj ne barata niti s jednim konkretnim podatkom, te da Strategija ne daje odgovore na pitanja: Što nudimo u lovnom turizmu? Koje vrste i u kojem broju se nude lovnom turizmu? Koji financijski efekt će polučiti lovni turizam?

– Nakon uvjeravanja kako je Strategija nužna i potrebna kao jedan od prioritetnih ciljeva Razvojne strategije Karlovačke županije, točka je uvrštena u dnevni red. Nakon agresivne obrane točke, uslijedile su brze konzultacije u krugovima HDZ-a te je “ad hoc” sazvana, namjerno izostavljena, sjednica Odbora  za poljodjelstvo  i  šumarstvo za ponedjeljak, kaže Grubešić.

Dodaje kako je neshvatljivo kako se Strategija na mala vrata gura na sjednicu Županijske skupštine, a ne želi se sagledati stvarno stanje, ispraviti greške i već za mjesec dana, dorađena staviti na dnevni red.

– Izlika da gubimo vrijeme i da nam izmiču EU sredstva, nije utemeljena jer je ovo samo dio Razvojne strategije koja je prolongirana već drugu godinu za redom od strane ministra Grčića, pa stoga ima sasvim dovoljno vremena da se i ovaj segment doradi, prostorno, vremenski, količinski i financijski definira lovni turizam u Karlovačkoj županiji. Na predstojećoj sjednici Županijske skupštine Hrvatski laburisti će iznijeti prijedloge i korekcije na predloženu Strategiju, dodaju u ovoj stranci koja u Županijskoj skupštini ima tri vijećnika.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest