Ocu i sinu psovao mater i zaprijetio im vilama jer su išli preko njegove njive – a onda je krenuo protunapad…

foto ilustracija - Pixabay.com

Ozljanin mora platiti 270 kuna HZZO-u jer su toliko koštali troškovi liječenja njihova osiguranika kojega je ovaj istukao, odlučio je tako nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu ovih dana.

Incident se dogodio još 2011. godine, a tužitelj tvrdi da nije kriv, već se samo branio. Navodi kako je ovaj poznati nasilnik, te kada je pijan, onda da je lud i napada sve oko sebe, zbog čega je izgubio roditeljsku skrb. Napao ga je, kaže, stajskim vilama, ovaj mu ih je oduzeo i bacio u grmlje. Suparnik mu je dva puta pao, ali ne od njegovih udaraca, već jer je bio jako pijan. Možda ga je u žaru borbe, dodaje, udario šakom.

Pijani susjed zaustavio je njega i sina koji su dolazili na traktoru, no ranije se ispriječio još jednom susjedu, ali ovaj nije s njim ulazio u sukob, već je pozvao policiju.

Drugu je prijavu policiji proslijedila je Opća bolnica Karlovac i to protiv pijanog galamdžije. U njoj piše da je pacijentu dijagnosticiran udarac u čelni dio glave, udarac u lijevu stranu lica, udarac, podljev i oguljotina lijeve šake i udarac u lijevu podlakticu, a sve to kao lake tjelesne ozljede.

Općinski sud posegao je i za presudom Prekršajnog suda koji je također osudio napadača, kao i njegova sina. Navode da je doista sve započeo pijani muškarac galameći “jebem vam mater, ovuda nema prolaza, to je moja njiva” te svojim tijelom i stajskim vilama istima zaprječavao prolaz puta, a zatim drvenom drškom vila udario u predjelu desne ruke sina od tuženoga, a ovaj ga je fizički napao, pa se uključio i otac riječima “jebem ti mater, sad ćeš vidjeti boga svoga”.

– Po ocjeni ovog suda bez obzira na napad, primjena sile je opravdana do trenutka kada napad prestaje, a očito je da su i tuženik i njegov sin u ovom slučaju prekomjerno koristili, odnosno da su oštećenog nastavili udarati i nakon što je napad prestao, pogotovo nakon što su mu oduzeli vile od kojih su se branili – ocijenio je karlovački sud.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest