Traje borba s vatrenom stihijom u Dalmaciji – noćas na požarišta upućeno još 28 vatrogasaca iz Karlovačke županije

Borba s vatrenom stihijom traje u Dalmaciji, pa je temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika noćas oko ponoći na požarišta upućeno još 28 vatrogasaca iz Karlovačke županije sa sedam vozila.

Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković koji i vodi interventni vod, izvijestio je da se radi o osam vatrogasaca iz Karlovca, devet iz Ozlja, po jednog iz Žakanja i Barilovića, dok je iz Vojnića put Dalmacije otišlo četiri vatrogasaca. S njima su i tri vatrogasaca iz Slunja, dva iz Rakovice. Na put ih je ispratio župan Damir Jelić.

Ukupno se na dvije redovne i tri izvanredne dislokacije na priobalju nalazi 41 vatrogasac VZ Karlovačke županije, od čega ih je sedam na dvije redovne i 34 na tri izvanredne dislokacije.

Posebno je teška situacija kod Zadra i Drniša. Požar je zaprijetio Drnišu, stanovnici dežuraju s vatrogascima a stariji su evakuirani.

Kako javljaju mediji, vatrogascima su se u borbi s vatrom, koja se na Promini razbuktala u ponedjeljak poslijepodne, pridružili tijekom noći i njihovi kolege iz Brodsko – posavske, Virovitičko – podravske, Bjelovarsko – bilogorske i Karlovačke županije a ujutro u 6 sati trebalo im se pridružiti i 100 vojnika. U gašenju sudjeluju i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

KAportal.hr

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/221043/rtl-ovi-reporteri-na-mjestu-dogadjaja-kanaderi-gase-vatru-kraj-posedarja/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest