Mandić najavio: Zabrana zapošljavanja u gradskim tvrtkama do kraja godine, nakon toga za svako radno mjesto natječaji

Do 31. prosinca u gradskim tvrtkama nikakvog novog zapošljavanja neće biti, a nakon toga, po naputku gradonačelnika, iako po zakonu to ne moraju, javni natječaji će biti objavljeni za svako radno mjesto. Izuzetak će biti kada netko iz jedne gradske tvrtke odlazi raditi u drugu.

Najavio je to na današnjoj pressici gradonačelnik Damir Mandić, podsjetivši da je od svih direktora kada je preuzeo dužnost tražio izvješća o poslovanju i razvojne planove, čiji su dio i analize o broju zaposlenih i eventualno potrebnim novim zapošljavanjima.

– U nekim tvrtkama nedostaje ljudi sa stručnim znanjima, primjerice, Toplani varioca, u Inkasatoru vjerojatno onih koji će raditi na projektima energetske učinkovitosti, ViK i Čistoću čekaju nove aktivnosti na Karlovcu 2, odnosno, gospodarenju otpada… Svi direktori će na početku godine morati iskazati potrebe za zapošljavanjem, tražimo da vide stvarne potrebe i zaista planiraju. Naravno, od toga su isključene neke izvanredne situacije, ali interes svih nas je da oni koji ulaze u gradski sustav ulaze transparentno, izjavio je Mandić, dodavši da će svaki oblik transparentnosti izazvati nedoumice, te da, iako su planirali rezultate svih natječaja objavljivati, kako ne bi ulazili u sivu zonu zaštite osobnih podataka, to neće činiti, ali će o izboru obavijestiti kandidate koji su na natječaju sudjelovali i da gradski vijećnici imaju pravo to pitati i dobiti odgovore.

Najavio je da će direktori svih gradskih tvrtki sudjelovati na prvim mjesečnim kolegijima gradonačelnika, po potrebi i ostalima, jer želi da postanu integralni dio Grada, imaju i oni i Gradska uprava informacije o tome što se radi.

– To može podići intenzitet rada u svim tvrtkama jer svi ti poslovi koje oni rade su komunalni poslovi i o kvaliteti njihova posla, u konačnici, ovisi kvaliteta življenja. Moja ideja je bila da tvrtke imaju moment razvoja grada i zato smo rekli da ćemo direktore zvati na kolegije gradonačelnika, a bit će i na sjednicama Gradskog vijeća kada se bude raspravljalo o proračunu ili rebalansu. To je bitno da stvore jasniju sliku o svemu. Ponavljam: direktori tvrtki su odgovorni i za naputak o provedbi natječaja za zapošljavanje, moja sugestija je da postupak vide sa Zavodom za zapošljavanje i vjerujem da će to doprinjeti i raspoloženju unutar tvrtki, ali i radu svih, zaključio je Mandić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest