Hodočasnici župe sv. Ivana Krstitelja iz Rečice, pohodili su Nacionalno svetište sv. Josipa, župnik, preč. Lovro Zaplatić, predvodio je misno slavlje

Unatoč kišovitom i hladnom vremenu, hodočasnici župe sv. Ivana Krstitelja iz Rečice, pohodili su 4. ožujka Nacionalno svetište svetog Josipa i zajedno s vjernicima drugih župa sudjelovali u velikoj pobožnosti svetom Josipu, predajući svoje molitve i zahvale zaštitniku Hrvatske. Njihov župnik, preč. Lovro Zaplatić, predvodio je misno slavlje u koncelebraciji s paterom Ivano Šarićem, ocem pavlinom s Kamenskog, mons. Antunom Senteom ml., rektorom Svetišta i vlč. Anđelkom Katanecom, župnim vikarom. Kao i svake srijede, vjernici su mogli pristupiti sakramentu pomirenja zahvaljujući protojereju stavroforu Željku Pajiću i vlč. Vladi Mikšiću. Svetu misu animirao je zbor Svetišta “Sveti Josip”. Mladomisnik, pater Ivan Šarić, propovijedao je o ulozi očeva u današnjici i svetome Josipu kao uzoru očinstva.

Na kraju misnog slavlja, mons. Sente pozvao je vjernike da i sljedeće srijede hodočaste u Nacionalno svetište, zajedno s vjernicima župe Uznesenja BDM, pripremajući se tako za proslavu velike svetkovine svetog Josipa, 19. ožujka.

KAportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest