PU karlovačka sljedeći tjedan dobiva novog šefa: Bivši specijalac Josip Ćelić vraća se u Karlovac

foto ilustracija

Josip Ćelić novi je načelnik Policijske uprave karlovačke i svoju dužnost će preuzeti već sljedeći tjedan – ova informacija neslužbeno je potvrđena Večernjem listu u MUP-u. Aktualnom načelniku Tomislavu Kotiću mandat ističe u utorak, pa je to dan kada bi se u karlovačkoj policiji trebala odraditi primopredaja dužnosti.

Za ovo mjesto se natjecalo 11 kandidata, a do samog kraja bilo je neizvjesno kome će ono pripasti, lomila su se koplja oko dva imena, Ćelićeva, te Jakoba Bukvića, načelnika PU krapinsko-zagorske, koji će u konačnici biti imenovan načelnikom PU bjelovarsko-bilogorske.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odlučio je povjerenje za vođenje uprava dati velikom broju bivših specijalaca, među koje se ubraja i Ćelić, a tome je vjerojatno pridonio njihov nekadašnji zapovjednik Mladen Markač, kojega je ministar Božinović imenovao svojim posebnim savjetnikom.

Ćelić je već bio na poziciji načelnika PU karlovačke, a na njegovo mjesto je došao aktualni načelnik Tomislav Kotić. Policijsku karijeru je započeo kao specijalac u Lučkom gdje je bio i zapovjednik, prošao je brojna ratišta, a za svoje ratne zasluge je bio nagrađen brojnim odlikovanjima i priznanjima. Završio je Prometni fakultet i Visoku policijsku školu. Prije prvog dolaska u Karlovac bio je voditelj mobilne jedinice MUP-a Kobri, a nakom smjene vrijeme je provodio na Policijskoj akademiji.

Široj javnosti je poznat i kao svjedok u slučaju ratnog zločina u Gruborima, a mediji su ga prozvali najbogatijim policajcem.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest