Konačno “pale” prevarantice: Evo kako su dugoreška konobarica i Krnjačanka staricu “preveslale” za 500 kuna

foto ilustracija

Policijske crne kronike prepune su slučajeva u kojima starije osobe budu prevarene i okradene nakon što u stanove puste lažne medicinske sestre, lažne radnike HEP-a ili kojekakve prodavače. Konačno, dvije prevarantice došle su u ruke pravde, one su bile lažne teleoperaterke, a njihova žrtva stanovnica karlovačkog Grabrika. Jedna prevarantica je dugoreška konobarica u dobi od 32 godine, a njezina kompanjonka je 24-godišnjakinja iz Krnjaka.

Iz stana na bankomat

Općinsko državno odvjetništvo je protiv njih podiglo optužnicu zbog krađe. Terete ih da su 6. lipnja oko 18.40 sati pozvonle na vrata stana u Grabriku te se vlasnici stana predstavile kao djelatnice jedne telekomunikacijske kuće, ona ih je pustila u stan, a one su iskoristivši njezinu nepažnju ukrale njezin novčanik s 500 kuna i svim dokumentima.

U svojim obranama su iskazale kako su ostale bez novca, te su se našle i razgovarale kako bi do njega mogle doći. Tada im je sinula ideja. Žena koja im je otvorila vrata rekla je da je ona korisnica telekomunikacijske kuće iz koje su se ove dvije predstavile, napomenuvši kako nije zadovoljna uslugom. One su joj ponudile da joj mogu srediti manji račun. Pustila ih je u stan, a onda ju je jedna zatražila vode. Dok ju je vlasnica točila, druga je iskoristila njenu nepažnju te iz torbe ukrala novčanik. Kad su izašle iz zgrade, čekao ih je muškarac i odvezao. Pokušale su pomoću kartice, koja je također bila u novčaniku, dignuti još novca s bankomata, ali broj koji su našle nije odgovorao pinu. Na Rakovcu kod Gimnazije odbacile su novčanik i dokumente.

Otkrile ih kamere

Policija ih je ubrzo uhvatila, na snimci nadzornih kamera na stambenoj zgradi vide se kako ulaze, a potom kako užurbano izlaze iz zgrade. Državno odvjetništvo za njih traži uvjetne zatvorske kazne od sedam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest