Veliki radovi na Jelsi: Grade se kanalizacija i vodovod, no to nije sve – ovaj projekt spašava Tičarnicu i Borlin od oborinskih voda

Do 20. prosinca Žumberačka ulica imat će kanalizaciju, te rekonstruiran vodovod, no time neće nove priključke dobiti samo 5-6 tamošnjih domaćinstava, nego će biti riješen i dosadašnji problem oborinske odvodnje Tičarnice.

Projekt je, po riječima direktora Vodovoda i kanalizacije Ivice Horvata, vrijedan 2,6 milijuna kuna, od kojih je Grad Karlovac osigurao 1,8 milijuna kuna, a ViK 872.950 kuna.

Rješavanje oborinske odvodnje

– Ovo je četvrti projekt koje smo ove godine ugovorili s Gradom, nakon “kazete” Vraniczanyeve, Strmačkog Dola i Masarykove ulice. Ovdje ćemo postaviti novu kanalizaciju u dužini 172 metra, te rekonstruirati 135 metara vodoopskrbnog sustava, a Grad će riješiti oborinsku odvodnju od Tičarnice do ove ulice, rekao je Horvat.

Time Tičarnica, odnosno, Borlin za velikih kiša više neće biti poplavljeni, kao što se do sad događalo, a i ovaj projekt, kao ostali, ViK i Grad su, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, isplanirali nakon konzultacija s građanima, odnosno, obilaska gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Idući mjesec trebalo bi biti izvjesnije kada i kako će biti realiziran Karlovac 2, nastavak ISPA-e, kojim će kanalizaciju i vodovod neka gradska naselja dobiti, a neka imati kvalitetnije nego do sad. Procijenjen je na 243 milijuna kuna, od kojih bi Grad trebao osigurati 80, koji se odnose na neprihvatljivih troškove za EU projekt, ali bi i dio tog iznosa mogle izdvojiti Hrvatske vode.

Ide i DTK mreža

– Pogotovo ovaj dio koji je vezan uz oborinsku odvodnju, a na nama će biti da pokušamo iznaći sredstva vezana za izgradnju nogostupa, javne rasvjete; cilj nam je u sklopu Karlovca 2 riješiti i dio DTK mreže, najavio je Mandić.

Taj će projekt u Karlovcu obuhvatiti Gornje Mekušje, Kamensko, Sajevac, Švarču, Jamadol, Drežnik, Hrnetić, te Dugu Resu i Barilović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest