Nema boljih! Centar karlovačkog Zavoda za hitnu medicinu pionir programa edukacije liječnika i medicinskog osoblja u Hrvatskoj

Edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije radi punom parom, pa nastavlja s trodnevnom edukacijom i vježbama za doktore medicine, medicinske sestre i tehničare izvanbolničke hitne medicinske službe iz cijele Hrvatske.

Prvi u Hrvatskoj

Kako je danas rečeno na prezentaciji programa, karlovačka je Hitna služba edukacije provodila prva u Hrvatskoj i upravo je Karlovac postao primjer za preslikavanje programa u drugim sredinama. Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Hrvatske, inače Karlovčanka dr. Maja Grba Bujević, kazala je da se radi na tome da uz velike gradove, i Karlovac postane regionalni centar za obučavanje medicinskih djelatnika.

Trideset polaznika

Danas je u Karlovac pristiglo ukupno 30 polaznika iz Bjelovarsko – bilogorske, Međimurske, Zagrebačke i Karlovačke županije. Edukaciju će provoditi nacionalni instruktori za radnike izvanbolničkog HMS-a sukladno Edukacijskim programima u izvanbolničkoj hitnoj medicini koje je propisao Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest