Nakon naplate parkiranja, Mladost preuzima i pauk službu? Grad želi da obje djelatnosti obavlja jedna tvrtka

foto ilustracija - arhiva KAportala

Nakon što je Mladost preuzela naplatu parkiranja u Karlovcu, ova gradska tvrtka najvjerojatnije će preuzeti i poslove pauk službe.

Najavio je to na današnjoj pressici dogradonačelnik Ivan Mrzljak, govoreći o skorašnjoj odluci o naplati parkiranja, koja će se pred vijećnicima naći idući mjesec. Na nju je za javne rasprave pristiglo dosta sugestija, a sve bi one trebale pridonijeti kvaliteti odluke kojom će biti regulirana i pauk služba.

– Razmišljamo da pauk služba bude opet pod okriljem Grada, a ne da dajemo koncesiju nekoj privatnoj tvrtci. Do donošenja odluke i preuzimanja od gradske tvrtke obavljat će ju dosadašnji koncesionar. Jedna od mogućnosti je Mladost. Odlučili smo da parkirališta održava i naplaćuje Mladost, a pauk služba je s parkiralištima u puno segmenata povezana i logično je da te dvije djelatnosti komunalne budu u okviru iste institucije jer je to puno efikasnije, izjavio je Mrzljak.

I dok će o toj odluci Gradsko vijeće raspravljati 14. prosinca, sutra će im tema biti i Odluka o uređenju prometa. Ona jest “tehnička”, definira, primjerice, širinu nogostupa i cesta u gradu, ali donosi i dvije važne novine.

– Jer će ta odluka biti temelj za uvođenje prometnog redarstva u 2018., koje će pridonijeti boljoj regulaciji prometa na području grada, te određuje parkiralište za kamione i radne strojeve. Sa Čistoćom smo dogovoili da to bude na Ilovcu, protezat će se na 7.000 kvadrata i raditi cijele godine jer će se održavati i u zimskim uvjetima. Time “mičemo” kamione i radne strojeve, pogotovo u poslijepodnevnim satima, iz grada, rekao je Mrzljak.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest