Karlovački tamburaški orkestar proslavio 70 godina djelovanja – Karlovcu poklonili koncert, najzaslužnijima zahvalnice

U prepunoj dvorani Doma OS HV Zrinski u Karlovcu održan je koncert “Karlovčanima s ljubavlju” a u povodu 70 godina djelovanja Karlovačkog tamburaškog orkestra.

U zvuku tamburice mogla se čuti filmska, zabavna, starogradska i narodna glazba.U dva i pol sata programa izvedeno je 19 skladbi. Publika je vrlo čestim pljeskom i ovacijama pozdravljala izvođače od prve skladbe “Povratak” do posljednje “U san mi dođu tambure koju su opjevali vokali Antun Plemić i ravnatelj orkestra Alen Blažević. Od gostiju zapaženi je bio nastup Prvog hrvatskog pjevačkoga društva Zora koji su publiku digli na noge nakon izvedbe “Folklornog koncerta”. Potpuri “Abba” i potpuri pjesama Novih Fosila “Kako je dobro vidjeti te opet” u izvođenju Sandre Golubić, Lucije Klarić, Antuna Plemića i Tomice Jambrošića “razvalio” je publiku. Zatim, “Pjesmom kroz Hrvatsku” publiku su oduševili vokali Antun Plemić, Alen i Matija Blažević, Josip Lukunić i Mario Galović. Vršnjak orkestra i doajen karlovačke glazbene scene Ratko Pogačić, u pratnju Ante Polovića na klaviru, odsvirao je na klarinetu “Hello Dolly” i “La bamba”. Animirali su članovi Plesnog kluba CasaBlanka. Bariton Ivan Šimatović pjevao je “Besame mucho”. Publici se predstavio i Dječji tamburaški orkestar. Nastupile su kao gošće još i karlovačke “Vuge” te Astrid Pavletić, Ana Mikić, Željko Mačešić i Folklorni ansambl “Matija Gubec”. Koncert je završen pjesmom “Karlovčan sam ja”koju je nekad uspješno izvodio Miro Dragić a večeras je isto tako uspješno otpjevao Antun Plemić.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić čestitao je Karlovačkim tamburašima jubilej zahvalivši se na prekrasnoj večeri i na tome što tamburaškom glazbom čuvaju hrvatsku nacionalnu baštinu, zaključivši između ostaloga:

– Ako je ovo što vi radite amaterizam kako tek onda izgleda profesionalizam!

Nakon uspješnog i stručnog mentorstva dirigenta Mihajla Šepe, koji je orkestar vodio dugi niz godina, prošle godine je dirigentsku palicu preuzeo mladi i talentirani tamburaš Alen Blažević pod čijim vodstvom je Karlovački tamburaški orkestar nastupio te neumorno nastavlja raditi na promicanju tamburaške glazbe.

Sve u svemu bio je to sjajan koncert kao uvod u prvi tjedan adventa koji počinje u nedjelju. Zaslužnima su dodijeljene zahvalnice za 10, 20 i 25 godina vjernosti Karlovačkom tamburaškom orkestru, kao i podupirateljima orkestra.

Veliki tamburaški orkestar

: Matija Bležević, Mario Galović, Tvrtko Ivasić, Vesna i Vlatka Ivošević, Ivan i Marko Kalić, Josip i Zrinka Lukunić, Antonio Ljulj, Anita Moguš, Anton Plemić, Ivana Spudić, Tomislav Šašo, Sandra Toth, Valentina Turkalj i Krunoslav Žužić.

Dječji tamburaški orkestar: Helena i Mateo Benić, Martin Čurilović, Timea Debeljak, Gabrijel i Petra Halar, Ema Krstić, Stella Novačić, Ivan i Tomo Plemić i Karlo Sestrić.

Karlovački tamburaški orkestar osnovan je 1947. godine te već punih 70 godina djeluje na očuvanju i njegovanju tamburaške glazbe u gradu Karlovcu i Hrvatskoj. Orkestar surađuje s nizom kulturno umjetničkih društava grada Karlovca i Karlovačke županije kojima pomaže u realizaciji njihovih aktivnosti i programa u smislu edukacije članova, posudbe osnovnih sredstava, kao i zajedničkih nastupa.

Ovaj svečani koncert povodom 70 godina Karlovačkog tamburaškog orkestra održan je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Kaportal je bio medijski pokrovitelj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest