“Najbolji prijatelji” proslavili 100. izvedbu – od Zorin doma i Radićeve, do Turske i Kine oduševljavaju sve generacije

Nije mala stvar ubilježiti 100. nastupa u životu jedne predstave. Još je značajnije kada ta predstava obiđe cijeli svijet, od Gradskog kazališta Zorin dom, preko besplatnih uličnih nastupa kao na Danima Radićeve i gostovanja praktički u cijeloj Hrvatskoj, pa sve do dalekih destinacija kao Azerbajdžan, Turska i, na kraju, Kina, gdje su Peđa Gvozdić i Giulio Settimo, “krivci” za ovu predstavu, u čarobni svijet lutaka od balona i jednostavnu, a prekrasnu priču o zmaju koji samo želi imati prijatelje, igrali pred desecima tisuća kineskih ljubitelja kazališta.

Predstava je namijenjena zaista svima, prikladna je i za djecu najmlađeg uzrasta, a u njoj su diljem svijeta uživali i odrasli, baš kao i na svečanoj 100. izvedbi u Gradskom kazalištu Zorin dom, sinoć, u dodatnom toplom ugođaju dok je grad pritiskao snijeg, led i debeli temperaturni minus.

Nije to spriječilo Karlovčane da još jednom napune Zorin dom do posljednjeg mjesta, a mogli su uživati u dvostrukom programu, jer uz “kratku i slatku” izvedbu “Najboljih prijatelja”, izvedena je i “Fantazija”, još jedna originalna predstava karlovačkih glumaca, koja na scenu vraća “marionetski most”, lutkarsku tradiciju kakve u Hrvatskoj nije bilo još tamo od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

U prvom planu, dakako, bili su “Najbolji prijatelji”, predstava Peđe Gvozdića i Giulia Settima, uz glazbu Tina Tonkovića, jednostavna i pitka priča koja će, sigurni smo, doći do još podosta jubileja, jer njena je priča univerzalna, a dolaze i novi mališani kojima će, kao i mnogima dosad, upravo “Najbolji prijatelji” biti prvi susret s kazalištem. Čestitamo!

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest