Vodovod i kanalizacija ove godine napravio projekata za više od 20 milijuna kuna – za 2018. plan još ambiciozniji

– Vodovod i kanalizacija će ovu godinu, po sadašnjim procjenama, završiti pozitivno, s dobiti nešto manjom od prošlogodišnje, kada je iznosila milijun kuna. Iduće godine nastojat ćemo nastaviti kontinuitet stabilnog poslovanja društva, realizirati projekte koje smo planirali, sami ili u suradnji s Gradom i Hrvatskim vodama, te raditi na osuvremenjivanju i edukaciji, a jedan od prioriteta je smanjiti gubitke u vodoopskrbi koji su sada gotovo 55 posto, kazao je na današnjoj pressici direktor Vodovoda i kanalizacije Ivica Horvat.

Govoreći o projektima realiziranim ove godine, rekao je da je rekonstruirano ili izgrađeno 8.100 metara vodoopskrbnog i 3.120 metara kanalizacijskog sustava, u što je uloženo 20,7 milijuna kuna. Od toga je ViK investirao 14,6, dok su Hrvatske vode izdvojile 5,7 milijuna, a Općina Draganić 330.000 kuna. Radilo se tako na vodoopskrbi i odvodnji u Žumberačkoj i Skopskoj ulici, u Draganiću, na Gazi… a u Šipuševoj, Šebetićevoj i Vitezovićevoj ulici radovi će biti dovršeni 29. prosinca. Ulice nedaleko njih na redu su iduće godine: po Horvatovim riječima, dokumentacija je spremna i na proljeće će biti raspisan natječaj za radove na Mažuranićevoj obali, Gundulićevoj i Preradovićevoj ulici.

– Iduće godine očekujemo natječaj za Karlovac 2, kojim ćemo proširiti kanalizacijsku, a rekonstruirati vodovodnu mrežu. Radi se o 50 kilometara vodovodne i 58,1 kanalizacijske mreže u devet karlovačkih naselja: Gornjem Mekušju, Kamenskom, Turnju, Maloj Švarči, Jamadolu, Hrnetiću i Drežniku, te Tušmeru i Gornjem Mrzlom Polju u Dugoj Resi i Belajskim Poljicama u Općini Barilović. Radovi su vrijedni 311 milijuna kuna, a Grad Karlovac planira oko 67 milijuna uložiti u rekonstrukciju nogostupa, DTK mreže i javne rasvjete kako bi se ti dijelovi Karlovca u kojima se bude radilo u potpunosti obnovili, najavio je Horvat, dodavši da je u planu i rekonstrukcija vodoopskrbe i kanalizacije na Rakovcu, od Kurelčeve do Majderove.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest