Zasad ništa od javnih bicikala u “najbiciklističkijem gradu” – Grad nema 100 tisuća kuna za participaciju u projektu

Javni bicikli u Karlovcu bili tek u pokaznoj varijanti

Po svemu sudeći ove godine neće biti ništa od uvođenja gradskih javnih bicikala na karlovačkim ulicama, a kad bi se to moglo dogoditi, ostaje tek veliko pitanje.

Prošlog je ljeta, podsjetimo, predstavljen projekt javnih bicikala koje su Karlovčani odmah pohrlili isprobati, no radilo se tek o pokaznom uzorku na koji način sustav javnih bicikala može funkcionirati.

Međutim, izgleda da Grad nema oko 100 tisuća kuna s kojima bi trebalo participirati u investiciji a što je, kako je na predstavljanju kazao predstavnik tvrtke Sustav javnih bicikala, tek oko desetina ukupne investicije. Toliko je za javne bicikle, naime, uložio Grad Šibenik.

– Ideja je i dalje u razradi. Projekt je hvalevrijedan posebno u kontekstu činjenice da smo u svibnju prošle godine proglašeni za najbiciklističkiji grad Hrvatske.

Međutim trenutno, s obzirom na osjetno smanjenje sredstava u gradskom proračunu, novac je raspoređen prema malim komunalnim projektima s ciljem povećanja sigurnosti prometa, a osobito putnika, rečeno nam je u gradskoj upravi. To, barem što se ove godine tiče, znači da od javnih bicikala zasad ništa.

Hoće li uopće, i na koji način – u suradnji s nekom tvrtkom ili samostalno, Grad Karlovac uvoditi javne bicikle treba tek vidjeti. Spominjalo se apliciranje za sredstva Fonda za energetsku učinkovitost i EU, no sudeći po odgovoru na naš upit očito se ništa u ovom smjeru nije radilo.

Zasad je na stranici Grada i dalje samo postavljena anketa kojom se ispituje interes građana za uvođenje javnih bicikala. Od ukupno 361 odgovora, 87 posto je onih koji bi to željeli…

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest