Na svečanoj sjednici nikad više ministara, makar i “tehničkih” – Jelić Karlovčanima zaželio što više posla

– U ovom trenutku smo grad susreta, znači u temelju našem je težnja za srećom, a i ovaj predivan geografski položaj u srcu Hrvatske s glavnom mišlju kako na jedan moralan, kreposan način, otvoren prema ljudima, što više brinuti za ljude, posebno po pitanju zapošljavanja. To bi bila glavna tema, naša glavna želja, poriv da u budućnosti u gradu sve više bude ljudi koji vlastitim znanjima, koja nisu mala, mogu stvarati materijalna dobra i ta materijalna dobra na jednoj ozbiljnoj duhovnoj razini živjeti, kazao je na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Damir Jelić, zaželjevši Karlovcu i Karlovčanima sretan rođendan.

U govoru pred brojnim gostima, među kojima i nikad više ministara, njihovih zamjenika i pomoćnika, je spomenuo HS Produkt kao lijepu priču koja ostvaruje zaposlenost, karlovački pročistač, akvarij, rijeke i vodu s Borlina koju bi Pivovara ponovo mogla početi koristiti, Stari grad Dubovac, Turanj i muzej koji će zasjati kroz tri godine, projekte koji se rade s HV-om, Zvijezdu u kojoj se priprema 36 mjera za njenih 6 krakova, 80.000 komada cvijeća i parkove, a poimence nabrojio samo nagrađivane srednjoškolce jer su oni, pojasnio je, budućnost našeg grada, ono zbog čega živimo. 

Spominjući Zorin dom, prisjetio se i Karlovačkih pelivana i gostima, od kojih je 80 posto bilo i na prošlogodišnjoj sjednici za Dan grada, se ispričao zbog njihovog tadašnjeg nastupa – podsjetimo, umjesto političara, oni su “govorili” o kapitalnim gradskim projektima i pretočili ih u urnebesnu zabavu – ako su bili preoštri iako je “to bilo samo propitivanje kako vam služimo”.

Da vladajući, ipak, ne misle jednako, dokazao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.

– Gradonačelnik je malo prije spomenuo da je vas 80 posto prošle godine bilo ovdje. Vas 20 posto kojih nije bilo: ima vam zašto biti žao, kazao je Mandić.

Složno su, ipak, uručili Nagrade Grada Mirku Butkoviću i Mladenu Kuki, Plakete Grada Stjepanu Sabljariću, Vodovodu i kanalizaciji, Infinumu, Danku Plevniku, Zoranu Salopeku, Radio klubu Karlovac, Rudolfu Mihaelu Brlečiću, Dubravku Rukavini, Vatrogasnoj zajednici grada Karlovca i Jani Mihalić.

– Velika je čast dobiti priznanje za služenje svom gradu. Svi mi volimo svoj grad i nastojimo dati doprinos njegovom rastu. Sigurno još ima onih koji su zaslužili priznanja, ali izbor je ovaj put pao na nas. Grad treba i dalje promicati kreativnost, marljivost, znanje i poštenje u svim segmentima svog djelovanja, pa tako i priznanjima. Donijet će to višestruke koristi za grad i svakog građanina, zahvalio je u ime nagrađenih prof. Butković, obećavši u ime svih da će se i dalje truditi i raditi za dobrobit Karlovca.

Rođendan su Karlovcu čestitali i župan Ivan Vučić, gradonačelnik Senja i predsjednik Udruge gradova Darko Nekić, voditelj Predstavništva EK u Hrvatskoj Branko Baričević, te član Vijeća Europa Nostra Graham Bell koji je gradonačelniku uručio nagradu EU za kulturnu baštinu 2016. – Europa Nostra za projekt “Zvijezda u školi”.

Na svoj način “govorili” su i već spomenuti Karlovački pelivani, pa izvedbom Ulice jorgovana – u kojoj su se prisjetili i primjerice, nekadašnjih gradskih zastupnika koji nisu dolazili na sjednice pa ih se “skupljalo” po gostionama – oduševili publiku, baš kao i Ivanka Boljkovac i Alen Slavica.

KAportal.hr

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest