3. ESI: Veslač Šutalo osvojio zlatnu i srebrnu, a karataš Povrženić zlatnu i brončanu medalju

Na veslačkim natjecanjima 3. Europskih sveučilišnih igara nastupilo je više od 500 veslača iz 84 sveučilišta iz 22 države. Najbolje je Zagrebačko sveučilište s ukupno 7 osvojenih medalja: 4 zlatne, 2 srebrne i 1 brončana medalja. Tom je uspjehu pridonio i karlovački veslač Dominik Šutalo, član VK Korana i student PMF-a, osvojivši po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

Dominik Šutalo se je tako s osvojenom zlatnom i srebrnom medaljom na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim igrama svrstao se među najuspješnije veslače 3. ESI.

U dvojcu na pariće za lake seniore Dominik Šutalo i Luka Pap (član Mladosti) zauzeli su 2. mjesto u A finalu i osvojili srebrnu medalju. Postignuto vrijeme u finalu je za svega dvije sekunde slabije od norme za nastup na Svjetskom prvenstvu seniora u kolovozu u Rotterdamu. Stoga je za očekivati njihov nastup na SP-u.

U četvercu na pariće za lake seniore ponovno su veslali Dominik Šutalo i Luka Pap te Tin Pozaić i Juraj Prokopec. Bili su prvi ispred posada engleskih sveučilišta iz Nottinghema i Newcastllea osvojivši zlatnu medalju.

Studentica Medicinskog fakulteta i članica VK Korana iz Karlovca, Ana Katušin, veslala je u ženskom osmercu Zagrebačkog sveučilišta osvojivši 5. mjesto u A finalu.

Na Igrama je nastupila i Karlovčanka, članica VK Trešnjevka, Marcela Milošević, iako je diplomirala na Fakultetu farmacije još uvijek ima status studentice. Ona je u dvojcu na pariće s partnericom Pejić zauzela 1. mjesto osvojivši zlatnu medalju.

Sjajan rezultat karlovačkog karataša

Sjajan rezultat na 3. ESI igrama postigao je karlovački karataš, član KK Karlovac, Dino Povrženić, inače student Građevinskog fakulteta u Zagrebu osvojivši osvojio dvije medalje, zlato i broncu za ekipu Zagrebačkog sveučilišta.

– Prikazo je odlične borbe ostvarivši ključne pobjede  za  našu ekipu protiv Turske i Mađarske. Kvalitetu je potvrdio i pojedinačnim nastupom kroz četiri borbe ostvarivši tri pobjede. Tijesno je tek izgubio u polufinalu sa 3-2 od Bjelorusa osvojivši tako brončanu medalju u kategoriji -67 kg, kaže njegov trener Dario Keča.

Povrženić je ovime potvrdio da se nalazi u top formi i da trenutno spada u vrh europskog karatea. Prije tjedan dana je  osvojio 5. mjesto na Svjetskom kupu. Slijede ljetne pripreme za kvalifikacije  i nastup na seniorskom SP-u u Linzu, u listopadu ove godine.

KAŠonline

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest