Veleučilištu ne manjka studenata – kandidata četiri puta više nego mjesta, od jeseni ih čeka i Studentski dom

Za 739 upisnih mjesta na karlovačkom Veleučilištu prijavljeno je trenutno 3.284 kandidata. Potvrdio je to dekan Branko Wasserbauer, kazavši da ih zadovoljava interes za programe.

– To su skoro četiri kandidata na jedno upisno mjesto, što nije nezadovoljavajuće; na razini je Pravnog, Filozofskog ili Ekonomskog fakulteta. Očekujemo tijekom ljetnog upisnog roka upise na skoro sve upisne programe, kazao je Wasserbauer.

Na Veleučilištu je šest stručnih i tri secijalistička studija, dok se studij sestrinstva organizira u suradnji s riječkim Fakultetom zdravstvenih studija, a pohađa ih oko 2.500 studenata. Uz 500-njak onih koji su “malo produženi apsolventi”, jedina visokoškolska ustanova u Karlovcu može se pohvaliti s 3.000 studenata.

Mnogi od njih nisu iz Karlovca, pa će im itekako dobro doći Studentski dom. Netom uređen, od jeseni otvara svoja vrata za 162 redovna studenta.

– Prošli tjedan objavljen je natječaj za prijem studenata za sljedeću akademsku godinu. Očekujemo da će svi kapaciteti biti popunjeni, što će dodatno povećati živost i kvalitetu života u staroj graskoj jezgri, rekao je Wasserbauer.

Nekadašnja vojarna bana Jelačića investicijom Veleučilišta, odnosno, njegovog Studentskog centra pretvorena je u vjerojatno najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj koji će, počevši od iduće godine, tijekom ljeta raditi kao hostel.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest