Ministar graditeljstva pohvalio obnovu Opće Bolnice iako je jedan od tek dva projekta bivše Vlade

Radovi na karlovačkoj Bolnici – a obuhvaćaju novo oplošje, prozore, vrata, fasadu, krovove, termotehnički sustav, kotlovnicu, rasvjetu, zagrijavanje vode iz obnovljivih izvora, dizalicom topline i solarnim kolektorima, centralnu klimatizaciju zgrade – trebali bi biti završeni do 30. rujna. Godišnje će Bolnica uštedjeti 4 milijuna kuna, pojasnio je direktor ESCO Energy Graciano Rudan, od kojih će 800.000 ostajati njoj, a ostalo partneru u ESCO modelu.

Karlovačka bolnica, po ministrovim riječima, uz splitsku, dva su projekta energetske obnove koje je bivša Vlada uspjela potpisati, dok je sadašnja to učinila za više od stotinu projekata u javnim ustanovama.

– Pa se onda vidi koliko smo mi radili u ovih pet mjeseci!  Vlada radi, zna što radi i to radi jako kvalitetno. Žao mi je što se takvim rezultatima nije mogla pohvaliti prethodna Vlada, no mi smo tu da popravimo ono što se da popraviti, poručio je Kiščević, najavivši da se u rujnu mogu očekivati natječaji vrijedni više od 300 milijuna eura u kojem bi postotak financiranja iz europskih fondova trebao biti veći nego sada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest