Nakon mjeseci čekanja, u karlovačku Bolnicu stigao CT, prvi od 16 nabavljenih novcem iz EU fondova

Odgovarajući na pitanje hoće li ti nabavljeni CT uređaji zadovoljiti potrebe hrvatskog zdravstva, Nakić je kazao da je veći problem njihova iskorištenost.

– Ovdje u Karlovcu je bio neophodan jedan CT uređaj i s ovih 16 mislim da ćemo u ovom trenutku pokriti potrebe u Hrvatskoj. Naravno, to ne znači da nećemo i dogodine trebati ići u zanavljanje CT-a; ista priča je i s magnetskim reozonancama. Dakle, broj uređaja koliko imamo je dovoljan, ali je iskoristivost tih uređaja loša. Ni jedna država koja vodi računa ne može sebi dozvoliti takav luksuz da skupa, sofisticirana oprema se koristi samo u jednoj ili pola smjene. Morat ćemo racionalizirati naš sustav da ga učinimo održivim i da zbog toga možemo nabavljati još bolju i kvalitetniju opremu, rekao je Nakić.

Upitan je li tehnička Vlada donoseći neke strateške odluke prekršila svoje ovlasti, odgovorio je da misli kako se ni u jednom trenutku nije izašlo izvan okvira.

– Moramo shvatiti da život ide dalje, danas raspravljamo o vrlo važnim odlukama na Vladi i ako biste pustili i rekli da nećete raditi ništa, iza toga će ostati velike štete. Naše je osigurati da država normalno funkcionira sa svim onim ovlastima koje tehnička Vlada ima, izjavio je Nakić.

Kazao je i da podržava odluku Predsjedništva HDZ-a o samostalnom izlasku na parlamentarne izbore te da se na taj način nisu odmakli od potencijalnih koalicijskih partnera jer se u izbornim jedinicama za koje se procijeni da je to potrebno otvara prostor za zajedničku surandju.

– HDZ je dovoljno jak i s promjenama koje su nastupile, s jednim novim valom želimo zapravo pokazati da smo u stanju preuzeti odgovornost za vođenje zemlje, rekao je Nakić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest