Pothodnik napokon u potpunosti pristupačan osobama s invaliditetom – ugrađuju se dizala i uređuje sanitarni čvor

Kada bude završeno uređenje Pothodnika, on će, napokon, biti i u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom jer će imati ugrađen lift te uređen sanitarni čvor.

Gradu je, naime, na natječaju Ministarstva branitelja odobreno sufinanciranje projekta prilagodbe pothodnika osobama s invaliditetom i smanjenje pokretljivost sa 173.438 kuna. Kako je ukupna vrijednost projekta deseterostruko veća, 1,180.698 kuna, Grad ostatak namjerava osigurati iz vlastitih sredstava te prijavama na natječaje ostalih ministarstava.

– Investicija je planirana nakon sanacije prodora vode u pothodnik, što uključuje i prodor vode kroz krov pothodnika, odnosno sanacije raskrižja koje je u nadležnosti Hrvatskih cesta, odgovorila nam je na upit pomoćnica pročelnika Ivanka Brezović.

Kada će to biti, još se ne zna, no drugi projekt, u zgradi Gradske uprave, kojim će ona osobama s invaliditetom biti još pristupačnija, bit će dovršen ove godine. Riječ je o prilagodbi sanitarnog čvora osobama s posebnim potreba, za što je Grad također dobio potporu Ministarstva branitelja i to u iznosu od 50.000 kuna. Njegova ukupna vrijednost je 121.912 kuna.

– Realizacija projekta je planirana u 2016. godini, a ostatak sredstava će se osigurati u proračunu Grada Karlovca, najavila je Brezović.

Kako je u toj zgradi već ugrađeno dizalo i prilagođena ulazna vrata, nakon što bude završen i sanitarni čvor, za prilagodbu osobama s invaliditetom u noj ostaje još jedino Velika vijećnica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest