HDZ još ne zna koliko će u 7. izbornoj jedinici imati kandidata iz Karlovačke županije – trenutno finaliziraju liste

Koliko će na rujanskim izborima na HDZ-ovoj izbornoj listi u našoj, 7. izbornoj jedinici, biti kandidata iz Karlovačke županije, još nije poznato.

Dok je SDP kandidacijske liste za parlamentarne izbore već utanačio – a onda neke i izmijenio – HDZ taj posao upravo završava pa će liste biti uskoro obznanjenje. Doista uskoro jer izborni rokovi su počeli teći i do 13. kolovoza stranke i nezavisni kandidati, žele li na izbore 11. rujna, moraju predati svoje kandidacijske liste Državnom izbornom povjerenstvu.

Tko će od ovdašnjih HDZ-ovaca biti kandidat za saborsko mjesto, predložit će županijski HDZ, a o broju kandidata i redoslijedu na izbornoj listi odlučiti Predsjedništvo stranke.

U odgovoru na naš upit županijski HDZ je poručio da je stranka “krenula u finaliziranje sastavljanje lista za predstojeće parlamentarne izbore” i da u ovom trenutku nemaju “potrebite informacije o broju kandidata iz Karlovačke županije”, te obećao da će nas obavijestiti čim ih budu imali.

Neslužbeno ipak doznajemo da bi na HDZ-ovoj listi – što i nije pretjerano teško – trebalo biti više kandidata iz Karlovačke županije no što ih je na listi SDP-a, odnosno, Narodne koalicije. Na njoj su, podsjetimo, troje kandidata, dok bi na HDZ-ovoj trebalo biti četvero, navodno ne računajući Damira Jelića kao nositelja liste. Hoće li tako uistinu biti i hoće li se među imenima naći neki “vječni kandidati”, oni za koje se pretpostavlja da bi po dužnosti koju obnašaju to trebali biti ili će biti iznenađenja, znat će se vjerojatno idući tjedan.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest