Online prepucavanja karlovačkih SDP-ovaca: Natalija Bukovec Osmičević vijećniku Badovincu preporučila da promijeni stranku

foto ilustracija

Da niti u jednoj političkoj stranci stvari nisu idealne i da su nesuglasice uobičajena stvar, ali da ih neke, poput karlovačkog HDZ-a, znaju bolje rješavati nego druge, primjerice, karlovačkog SDP, ovdašnji su SDP-ovci još jednom pokazali.

I to tako da je izgledna kandiditatkinja za gradonačelnicu Natalija Bukovec Osmičević jednom od najaktivnijih gradskih vijećnika Nikoli Badovinacu savjetovala da promijeni stranku – jer je pohvalio kolumnu o HDZ-u i SDP-u.

Doduše polujavno, u zatvorenoj grupi društvene mreže, u kojoj inače raspravljaju, planiraju pa i prenose novinarske tekstove.

Ovaj, izgleda, Badovinac nije trebao prenijeti, a ni pohvaliti jer mu je nakon toga Bukovec Osmičević, između ostalog, preporučila da promijeni stranku.

No, to, po riječima Bukovec Osmičević, nikako nije potvrda nagađanja o sve ozbiljnijim nesuglasicama u karlovačkom SDP-u.

– Ne bih to komentirala, to su prepiske tajne grupe. Nekakva suvisla rasprava mora postojati, ali nema generiranja bilo kakvih sukoba.Trenutačno smo u stranci fokusirani na izbore koji su pred nama i udružujemo snage kako bismo privukli što više birača, svi radimo u istom smjeru, rekla nam je Bukovec Osmičević, dodavši da je koordinatorica za Karlovac, Draganić i Lasinju i zajedno s ekipom odrađuju pripreme za intenzivnu izbornu kampanju.

Ni Badovinac nije bio puno rječitiji jer smatra da “ono što se događa u kući, treba ostati u kući”.

– Općenito mislim da je loše što se naše unutarstranačke nesuglasice, rasprave, svađe i slične stvari pojavljuju u javnosti, što nemamo kolegijalnosti da, ako imamo problem i ne slažemo se, onda taj problem i riješimo, a ne o tome čitamo u medijima, različitim kolumnama; zločesto je to. Ako imamo isti cilj, radimo za taj cilj. Više različitih mišljenja može dovesti do jednog savršenog, rekao je Badovinac.

Dodao je da se zalaže za pravdu i pravila, a za stranku je to Statut, pa ga se valja držati, a “spornim”postom nije želio širiti nikakvu lošu klimu u doba kampanje, već podijeliti dobar tekst s kolegama.

– Nisam ničiji poslušnik i neću šutjeti, reći ću kako je, bar kako ja to vidim. Savjet da promijenim stranku naravno da neću prihvatiti je ja sam se u SDP učlanio zbog svog ideala: meni je Karlovac jako bitan i vidim ga drugačije nego HDZ i njegovi sateliti, ne vidim ga kakav je sada, želim drugačiji, “gradskiji” grad, poručio je Badovinac.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest