Mirovinsko u Karlovcu, unatoč nagađanjima o novom šefu, nije dobilo predstojnika – natječaj poništen

Nesreća se dogodila na raskrižju Domobranske i Ul. kralja Tomislava

Unatoč glasinama kako je sve već riješeno i da na čelo “Mirovinskog” u Karlovcu dolazi poznati HDZ-ovac, gradski pročelnik, karlovački Područni ured HZMO-a nije dobio novog šefa, natječaj za njegovo imenovanje je poništen i do daljnjeg će ga voditi donedavni predstojnik, a sada vršitelj te dužnosti Dubravko Golubić.

Na natječaj za imenovanje predstojnika, kažu nam u Odjelu za odnose s javnošću HZMO-a, prijavila su se tri kandidata, od kojih su dva ispunjavali uvjete natječaja, odnosno, imali odgovarajuću stručnu spremu propisanu natječajem: VSS ekonomske struke i više od 5 godina radnog iskustva u struci. S njima su obavljeni razgovori – intervjui u Središnjoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, ali niti jedan nije izabran. Da li zato što nitko od njih nije bio baš onaj kojeg se već vidjelo na tom mjestu ili iz nekih sasvim drugih razloga, može se samo nagađati jer razlog u HZMO-u ne peciziraju.

– Prema odredbama Statuta Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (članak 54. stavak 1.) pravo je poslodavca da nakon obavljenih razgovora – intervjua, ovisno o rezultatima razgovora, procjeni kompetencija kandidata i postavljenim kriterijima, ne izabere ni jednog od prijavljenih kandidata, u kojem slučaju se natječaj ponavlja, kažu u HZMO-u.

Ne navode ni kada slijedi novi pokušaj izbora predstojnika, tek da to mora uslijediti u roku od godine dana koliko na čelu Područnog ureda može biti v.d. predstojnika.

– Vršitelj dužnosti predstojnika Područnog ureda u Karlovcu poslove predstojnika obavljat će do imenovanja predstojnika na temelju ponovljenog natječaja, ali najdulje do jedne godine, u kojem roku će se ponoviti natječaj za imenovanje predstojnika, odgovaraju na naš upit u HZMO-u.

Do tada je svašta moguće: i novo ime za najizglednijeg šefa i izbor upravo onoga za kojeg se već sada vjerovalo da će to postati, a bit će održani i novi parlamentarni izbori o čijim rezultatima, pokazalo se do sad, ovisi i imenovanje predstojnika državnih institucija na lokalnim razinama.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest