Novac je ubojica prijateljstva: Kolegici iz karlovačke bolnice posudio 20.000 kuna, sada ih potražuje na sudu

Stavu da je novac koban za svako prijateljstvo u prilog ide sudski postupak koji je nedavno nepravomoćno okončan na Općinskom sudu u Karlovcu između dvoje prijatelja i kolega s posla iz Opće bolnice Karlovac. Tužitelj nikako nije mogao do 20.000 kuna koje je posudio prijateljici, pa ju je odlučio tužiti.

U tužbi navodi kako joj je od 2011. do 2013. godine u više navrata posuđivao iznose od 6.000 kuna, 6.500 kuna, zatim u nekoliko navrata po 2.000 kuna, ali i po nekoliko stotina kuna. Bilo je to za potrebe kupnje automobila, registracije te za druge njezine osobne potrebe.

Kako bi dokazao svoje optužbe, oštećeni je sudu pokazao svoje SMS-ove kojima ju je molio da mu vrati novac, a natrag bi dobivao samo obećanja. osim toga, u njegovu korist posvjedočilo je nekoliko njihovih zajedničkih kolega s bolničkog odjela na kojemu rade.

Tužena nije dala odgovor na tužbu, niti je pristupila na raspravu, pa je sud nepravomoćno presudio u korist tužitelja, a njoj naložio povrat duga uz kamatu, kao i plaćanje troškova suda u iznosu od 5.500 kuna.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest