Grmljavinsko nevrijeme s kišom tutnjalo cijelu noć, Karlovac zalilo 37,4 litara kiše po četvornom metru

Grmljavinsko nevrijeme s jakom kišom tunjalo je cijelu noć a konačno se smirilo pred jutro. Po podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, na karlovačkom području u protekla 24 sata palo je 37.4 litara kiše po četvornom metru.

Jaka kiša uzrokovala je problem na Ilovcu gdje se ponovo napunio podvožnjak, no vatrogasci su intervenirali te pomoću pumpi omogućili prohodnost na Državnoj cesti D-1. Vatrogasci su imali posla i u Vojniću gdje je uslijed udara groma zaiskrila elektroinstalacija, no srećom nije nastala veća šteta.

U Ogulinu je palo 28 litara kiše po četvornom metru, dok je Slunj zalilo čak 42 litre.

– Ujutro u većem dijelu zemlje oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom, zatim djelomično razvedravanje sa zapada. Oborina će se najdulje zadržati u Slavoniji i Baranji te na jugu Dalmacije, gdje su mogući izraženiji pljuskovi, dok će najsunčanije biti na sjevernomJadranu. Puhat će uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jaka, mjestimice i olujna bura. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, na Jadranu od 24 do 28 °C, kažu prognostičari DHMZ-a.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest