Uz puno zabave, smijeha i aplauza otvoreni i “Dani Radićeve” – večeras žestoka svirka, performeri, slikari i foto izložba

Sinoć su počeli i 1. Dani Radićeve! U središnjoj karlovačkoj ulici krenule su svirke, ulični performansi, izložbe i još mnogo toga što će u narednih deset dana biti ponuđeno Karlovčanima u gradskoj žili kucavici. Otvaranje je proteklo u dobroj atmosferi, u kojoj je uz puno aplauza izvođačima bilo i smijeha uz maštovite pokušaje da se banner manifestacije podigne na visoke ulične sajle, a konačan uspjeh popraćen burnim aplauzom građana rezultat je akcije koja je više nalikovala na novi izum legendarnog MacGyvera. Teško je i opisati što je sve izmudrovano, no banner koji su napravili Tomislav Sučić i Luka Krupnicki na kraju je visoko nad ulicom završio uz pomoć konca, upaljača, letve, šipke, velikog svežnja ključeva i plastične boce sa sredstvom za čišćenje!

“Dane Radićeve” otvorenim je službeno proglasio graditelj Karlovca Martin Gambon, dakako, riječ je o Tomislavu Hauptfeldu iz Historia Vive. Do tad je već postavljena ulična izložba radova Ranka Ajdinovića, koji je odmah potom krenuo i s izradom novog djela koje je tijekom cijele večeri izazivalo veliku pozornost i posjetitelja i slučajnih prolaznika.

U glazbenom dijelu nastupio je mladi dugoreški bend Đumbus koji se predstavio u akustičnom izdanju coverima brojnih poznatih hitova hrvatske, exYu i inozemne scene. Atmosfera je bila zaista pozitivna pa je, primjerice, bend u jednom trenutku ostao bez gitare, ali je jedan od posjetitelja (također dugogodišnji karlovački glazbenik Tonči Delić) bez razmišljanja ustao i odjurio po svoju gitaru.

Puno aplauza izazvao je i zagrebački ulični performer Psyder sa svojim atraktivnim i uzbudljivim “plesom” s vatrom, a svi su posjetitelji na poklon dobili i kratku priču Darka Lisca “Duhovi pivarske povorke”.

Večeras sve posjetitelje “Dana Radićeve” očekuje vatreni program i kada su u pitanju glazbenici i kada su u pitanju performeri. Detonator In Session ekipa dolazi u mnogoljudnom izdanju i najavljuje vatrenu cjelovečernju svirku. Na pozornici će, što cijele večeri, a što u intervalima, biti gitarist Tomislav Bišćan, basisti Sven Buić, Ivo Martinović i Goran Bunčić, udaraljkaši i bubnjari Francis Aqvilalgnis, Nino Orepić i Zvone Magdić, vokal Udrigrounda Marino Nuhanović te pjevačica Vanesa Petrač.

Uz svirku će u nekoliko navrata performanse s vatrom i LED svjetlima izvoditi Gabrijela Brletić – Magmatikka te Lana Ira Denk s maramama. Likovna gošća je Tally Rayne Adams, koja će tijekom cijele večeri stvarati svoje novo djelo, a publika će moći pogledati i izložbu fotografija De-Tales, s fotografijama Tanje Salaj, Slađane Delač, Nine Rapo i Ive Alibašić. Početak programa je u 20,30 sati. Pivopije valja podsjetiti da obližnji kafići daju i zgodnu pivsku ponudu – u Gradskoj straži se za 10 kuna može dobiti pola litre točenog Karlovačkog, a u Buksi za istu cijenu pola litre Staropramena.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest