HDZ i SDP u kampanji na istim mjestima u isto vrijeme – Petrov im iz Karlovca poručio da radi uštede uzmu zajednički autobus

Dobrović je predstavio stajališta Mosta o zaštiti okoliša i vrućoj temi, odlagalištima otpada. Mehaničko biološka obrada, kakva je predviđena za Centar na Babinoj gori, kaže Dobrović, ne dolazi u obzir tako da će se i to morati mijenjati. Lokacija možda i ne, jer o tome odlučuje lokalna samouprava, ali svakako ići će se na drugi koncept u kojem je primarna reciklaža a ne odlaganje. Radi li se o deset izgubljenih godina, Dobrović je rekao da novi koncept zahtijeva puno manje vremena za realizaciju.

Petrov je danas komentirao ankete koje izlaze u medijima, a njima baš i ne idu na ruku.

– Ne može se dogoditi da u jednoj izbornoj jedinici u jednoj anketi dobijemo 11 posto, a u roku od pet dana smo na 4,7 posto. To se može dogoditi jedino da se napravi ubojstvo predsjednika Vlade, što su oni (HDZ) figurativno napravili. Ali čak niti tada HDZ-u nije dogodilo ono što se trebalo dogoditi, pali su na 20 posto i samo u roku od mjesec dana došli na 28 posto, kaže Petrov dodavši da rejting Mosta ne pada nego čak i raste. Očekuje dvoznamenkast broj mandata i da će se na kraju pitati Most tko će činiti izvršnu vlast i kakav će se program provoditi. 

Jamstva a ne riječi

Hoće li to biti svojevrsna repriza onoga što smo gledali nakon prošlih redovnih izbora, Petrov kaže da je sve završilo tako jer HDZ u Vladi i SDP u Saboru nisu htjeli provoditi program koji su sedam mjeseci prije potpisali.

– Zato je tako završila i Vlada. Sad ćemo tražiti jamstva za razliku od njihovih riječi. Bili smo naivni, vjerovali smo kad netko da riječ, pogotovo kad jedna i druga stranka pred cijelom Hrvatskom javnošću kaže da je program Mosta odličan. Dobili su priliku da jednom u životu odrade dobru stvar, pružili smo ruku da se promjene dogode. Sad nije tako, tražit ćemo jamstva a oni će prvi put u 20 godina da s riječi pređu na djela. Sami će birati hoće li završiti u oporbi ili izvršnoj vlasti a građani su ti koji će profitirati jer će se nešto događati, kaže Petrov.

Dodaje da će Most pregovarati jedino po pitanju programa, da će pregovori biti vrlo kratki, a novinari će provoditi vrijeme pred njihovim prostorima a ne pred njihovim.

-Svi koji smatraju da je program dobar dobrodošli su, zaključio je Petrov.

KAportal.hr

POGLEDAJTE VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/121105/petrov-prihvacamo-samo-suradnju-na-zdravim-temeljima-a-stranacki-premijer-vise-nije-opcija/?autoplay=false&src=kaportal_hr

ZA SVOG IZBORNOG FAVORITA GLASAJTE U ANKETI KAPORTALA…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest