Dani Radićeve: Petak u znaku Južne Amerike i sjajnih glazbenih gostiju iz Zagreba

Dani Radićeve bliže se kraju uz sve više posjetitelja i sve bolju atmosferu u Radićevoj. Sinoć su golem posao obavili mladi volonteri iz europskih zemalja (Španjolske, Francuske i Italije) koji su predstavili projekt Traveller’s Cafe, i to s naglaskom na Južnu Ameriku uz poveznicu s karlovačkim svjetskim putnicima, braćom Seljan. Uz malu izložbu poznatih južnoameričkih ličnosti iz tog doba te mjesta koja su na svojim putovanjima prošli Mirko i Stjepan Seljan, pripremljen je i mali štand s informacijama o Južnoj Americi, načinima kako danas najpovoljnije do nje doći, pogotovo kroz volonterske projekte, ali i sitnicama poput citata vezanih uz Južnu Ameriku i tamošnje narode, kao i ukusnog paragvajskog tererea.

Glazbeni gosti došli su iz Zagreba, a sjajan jazz kvartet Anamarije Žugić zaista je oduševio posjetitelje pa su ih i nakon odrađenog bisa jedva “pustili” da završe svoj cjelovečernji nastup. Izvrstan vokal Anamarije Žugić dao je boju cijelom nastupu, odlično uklopljen u muziciranje Matka Bobića (gitara), Viktora Slamniga (bas) i Luje Parežanina (saksofon).

U južnoameričkom stilu, pak, niknuo je i mural/kolaž Leonarda Lesića postavljen odmah iznad pozornice.

Večeras je u Radićevoj svojevrsni vrhunac manifestacije uz “vrući” jam session koji će potrajati do ponoći, a na koji dolaze mnogobrojni glazbenici iz Zagreba, Karlovca i Duge Rese, kao i “internacionalac” Francis Aqvilalgnis. Sve će začiniti ulični performansi Magmatikke s vatrom i LED svjetlima, a pozvani su i svi slikari koji su dosad sudjelovali na Danima Radićeve, kao i oni koji nisu, da se pridruže slikarskom jamu.

Početak je u 21 sat.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest