Završeni karlovački filmski festivali – publika i žiri jednoglasni: najbolji je film bosansko-hercegovački “Most”

Posebne nagrade Four River Film Festivala ove godine ostaju u Hrvatskoj – “Žutu zastavu” za promicanje nenasilja na filmu osvojila je filmska ekipa Studija kreativnih ideja iz Gunje za film “KEPTA”, dok je posebnu nagradu za najbolji antikorupcijski film osvojio Matija Benić iz Sračineca za uradak “Antikorupcijski atom”.

U obje konkurencije dodijeljene su i nagrade po kategorijama. U međunarodnoj najbolji animirani film je slovački “Aguila Rapax”, najbolji dokumentarac makedonski “Lica”, najbolji igrani film “Reincarnation Inc.” (SAD), a najbolji film slobodnog stila djelo je domaćeg, karlovačkog autora, Pavla Kocanjera, “Abandoned Karlovac”. U domaćoj konkurenciji 21. Revije, najbolji animirani film je “Navis” (FKVK Zaprešić), najbolji dokumentarni film “Ne žalim ni zbog čega” (filmska skupina Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok), najbolji igrani film je “Hano, Hana, Hanice” zagrebačkog Blank filmskog inkubatora, dok je nagradu za najbolji film slobodnog stila osvojio “Urbex3: Ruševići” Srednje škole Petrinja.

Pojedinačne nagrade dijelio je Mali žiri, sačinjen od  mladih filmaša iz cijelog svijeta. Oni su odlučili da je najbolji glumac Norvežanin Martin Osvold, a najbolja glumica Dankinja Kaya Borrett. Mladi Nijemac Simon Marian Hoffmann dobitnik je nagrada za najboljeg redatelja i najboljeg scenarista, a Hanis Bagashov iz Makedonije je najbolji snimatelj. Nagrada za najboljeg montažera ostaje u Hrvatskoj, a pripala je Teu Vukšanu.

A, troje mladih zahvaljujući popratnim programima festivala će u SAD! Uz Matiju Benića koji je dobio nagradu za antikorupcijski film, Prodigy talent kamp iz Seattlea odabrao je Luku Pisačića, dok će mladi Karlovčanin Rudolf Ravbar ravno u – Hollywood! On je, naime, pobjednik natječaja za najbolji “pitch” koji je provela Relativity School iz Los Angelesa te će u Los Angelesu svoju ideju imati prigodu pretvoriti u film!

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest