Dolijali karlovački Pišonja i Žuga: Ukrali skuter pa krenuli u “kokošarenje” – oteli ženi torbicu i pokušali opljačkati kiosk

foto ilustracija

Policija je uhvatila mlade lopove kojima će, nadamo se, prisjesti život s one strane zakona.

Radi se, naime, o hrvatskim državljanima starim 22, 25, 26 i 29 godina, sitnim lopovima koji u svom “kokošarenju” nisu prezali napadati nezaštićene žene i starce.

Policija javlja da se nakon provedene kriminalističke istrage 22-godišnjaka sumnjiči da je ispred zgrade na Gazi ukrao skuter, te potom sa svojim četiri godine starijim kolegom u Zvijezdi napao 44-godišnjakinju. Ukrali su joj torbicu s dokumentima i novcem, no to im nije bilo dovoljno za taj dan. Valjda sretni što se voze na skuteru, makar i ukradenom, pristigli su do kioska gdje su nad 41-godišnjom zaposlenicom – pokušali izvršiti razbojništvo.

– Zbog sumnje da je 22-godišnjak počinio kazneno djelo krađe, a zajedno sa 26-godišnjakom i kazneno djelo teške krađe i pokušaj razbojništva, nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće. Ujedno, 26-godišnjak je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden i na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, kažu u policiji.

Osim ovog pomalo i tragikomičnog dvojca policija je uhvatila još dva lopova koji su u svojim akcijama imali polovičan uspjeh. 25-godišnjaka se sumnjiči da je pokušao provaliti u pomoćne prostorije u gradskoj četvrti Gaza u Karlovcu, ali i da je zajedno s 29-godišnjakom provalio u obiteljsku kuću 82-godišnjaka na Orlovcu. Sirotom djedici ukrali su novac, nakit i dokumente.

– Zbog sumnje da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju, a zajedno s 29-godišnjakom i kazneno djelo teške krađe, nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće. Ujedno, 25-godišnjak je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden i na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, kažu u policiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest