Županija može riješiti problem Skloništa za životinje? Vučić apelirao na sve da o tome povedu više računa

Karlovačka županija, ako je suditi po onome što se čulo na “aktualnom satu” današnje Županijske skupštine, mogla bi riješiti ili barem doprinjeti rješavanju problema Skloništa za životinje oko kojeg se već tjednima lome koplja.

Naime, Nikola Paulić (SDP), koji je podsjetio da bi možebitni novi kocesionar donio i puno udaljenije sklonište za životinje nego je sadašnje u Utinji, spomenuo je da se kao jedno od rješenja spominje i županijski centar čiji bio suvlasnici bili gradovi i općine.

– Što mislite, jeste li možda spremni razmotriti neka rješenja, zanimalo je Paulića.

Odgovarajući mu, Vučić je podsjetio da su skloništa u nadležnosti gradova i općina, no da Županija svejedno pomaže.

– Svakako da to podržavam i susosjećam s vama i tim jadnim životinjama. Skloništa za životinje su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, ali bez obzira na nadležnost gradova i općina, Karlovačka županija potpomaže rad Skloništa s 50.000 tisuća kuna godišnje. Da li je to dovoljno – ne znam, nismo dobili zahtjev za povećanjem. Pred nama je proračun za 2017. pa apeliram i na jedinice lokalne samouprave i na sve nas da i o tome povedemo malo više računa, u skladu s mogućnostima proračuna, poručio je Vučić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest