Prije pet godina ga u birtiji pogodio čašom u glavu, a sada će morati podmiriti njegov bolnički račun

foto ilustracija - Pixabay.com

Nanošenje ozljeda u kafanskom obračunu neće Dina M. koštati samo kazne po prekršajnoj prijavi, već će morati platiti bolnički račun svoje žrtve, odlučio je tako Općinski sudu u Karlovcu svojom nepravomoćnom presudom po tužbi koju je podnio HZZO. Na iznos od 245,61 kuna, zajedno s kamatama od 2011. godine morat će platiti i troškove postupka.

Tužitelj, HZZO navodi da je njihov osiguranik Goran V. zadobio ozljedu glavu od strane tuženika, koju je sanirala Opća bolnica Karlovac, a HZZO je platio, pa stoga taj iznoz sada želi od njega namiriti. Tuženi Dino se protivio tužbenom zahtjevu pokušavajući se izvući na zastaru, no to mu nije prošlo.

Tijekom dokaznog postupka potvrđeno je da su Dino M. i Zlatko T. proglašeni krivima jer su 1. listopada 2010. oko 22.37 sati u karlovačkom ugostiteljskom objektu Scuderia, ničim izazvani, drsko kršili javni red i mir na način da je Dino s leđa čašom u glavu pogodio Gorana, a nakon toga ga je još zaskočio Zlatko te ga prisilio da zajedno odu do prostora toaleta pa ga propisno izvrijeđao i psovao: “j… ti majku, sad ću te razbiti”, a nakon toga ga istjerao van prijeteći mu batinama. Pacijent je u bolnicu došao u pratnji majke, a dijagnosticirano mu je rezno udarna rana potiljnog dijela glave, te akutno pijano stanje.

– Imajući u vidu provedeni dokazni postupak, sud je utvrdio da je tužitelj u cijelosti dokazao osnovanost svog potraživanja, obzirom da iz pravomoćnog prekršajnog naloga proizlazi da je za štetu nastalu osiguraniku Goranu V. odgovoran tuženik Dino M., utvrđena je visina počinjene štete i datum podmirenja troškova, slijedom čega je tužitelj ovlašten od tuženika kao osobe koja je prouzročila ozljedu osigurane osobe tražiti naknadu naveden štete – zaključio je karlovački sud.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest