VIDEO: Ministarstvo turizma počelo ulagati u kontinentalnu Hrvatsku – pola milijuna kuna stiže i na Foginovo?

Jučer se obilježavao Svjetski dan turizma, a na spomen ove djelatnosti u Hrvatskoj se obično misli na ljepote Jadrana. Ipak, Ministarstvo turizma odlučilo je pokrenuti priču i na kontinentu. Gradovima financijski pomažu u uređivanju plaža na rijekama i jezerima.

Na vinkovačkoj Banji u ranu jesen kupaju se labudovi i nekolicina hrabrih. Iduće će ljeto uživati na obnovljenoj plaži. Vinkovci su jedan od 6 gradova na kontitentu koji su se prijavili na natječaj ministarstva turizma za uređivanje plaža. Iz Fonda planiraju povući 200 tisuća kuna.

Na Foginovo i pametni tuševi

Foginovo je prvo registrirano riječno kupalište, a ove sezone se ovdje kupalo više od 40 tisuća ljudi. Karlovčani ovdje pronalaze mir u prirodi i bistroj Korani.

Ja procjenjujem jedno 17 tu negdje, inače ja volim hladniju vodu, poručuje kupač Šefik Jaskić.

U ovo kupalište bit će uloženo pola milijuna kuna. Žele nove wc-e prilagođene osobama s invaliditetom, prostorije za spasioce, ali suvremenu tehnologiju.

– To će biti pametni tuševi koji neće zagađivati okoliš, neće se koristit električna energija već će se koristiti i ono što nam priroda daje a to je sunčeva energija. Imat ćemo i interperetacijske ploče koje ćemo prilagoditi slabovidnim osobama, ističe Vesna Ribar, pročelnica odjela za turizam u Karlovcu.

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/125903/ministarstvo-turizma-pocelo-ulagati-u-kontinentalnu-hrvatsku-hoce-li-kopno-uskoro-stati-uz-bok-jadranskim-ljepotama/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Poticaj kontinentalnom turizmu

Ministarstvo turizma ovim natječajem želi kontinentalni turizam dići na višu razinu.

– Ove godine smo imali milijun i dvjesto pedeset tisuća noćenja u cijeloj godini, to je povećanje od 25 posto, značajno je, govori ministar turizma Anton Kliman.

Za uređenje plaža osigurano je najmanje 15 milijuna kuna, a taj će se novac svakako isplatiti.

KAportal.hr/Vijesti.rtl.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest