Koliko donatori HDZ-a rade za Grad Karlovac? Jelić se ne boji DORH-a jer postoji – javna nabava

Neka institucije rade svoj posao, omiljenu rečenicu bivšeg predsjednika Stipe Mesića izgovorio je i gradonačelnik Damir Jelić (HDZ), odgovarajući na pitanje vijećnice Snježane Kirinić (Laburisti) koliko poslova za Grad radi Kolos, jedan od ovdašnjih većih donatora HDZ-u u nedavnoj predizbornoj kampanji.

– Radi li se tu o nekakvom prikrivenom reketu ili ono: “Ja tebi posao, ti meni donaciju”, zanimalo je Kirinić.

– Ovim javnim istupom pozvali ste Državno odvjetništvo u Grad Karlovac pa neka institucije rade svoj posao i provjeravaju kako radi. Što se tiče reketa i ostalih stvari, logično da ova uprava to ne radi.

Da sam imao vremena zbrojio bih koliko milijuna kuna radimo, a u kojem postotku, gotovo minorno, sudjeluje Kolos. Vlasnik je pred nekoliko godina drvlje i kamenje navalio na nas jer nikako da prođe na natječaju. Između investitora i izvođača je most koji je nepremostiv – radi ga javna nabava. Mirno spavajte po tom pitanju, odgovorio je Jelić.

Kirinić nije bila previše zadovoljna odgovorom i podsjetila da je Kolos dao 15.000 kuna donacije do 1. rujna stranci na vlasti “što nije moralno”, no Jelić je uzvratio da je vlasnik tvrtke moralan i složio se s opaskom Ivice Margarina (Reformisti) da, “obzirom da je i član stranke, izgleda da je malo i dao”.

– Ali bez obzira koliko dao, ne dao, jasna pravila u Gradu Karlovcu smo postavili i obzirom da je 2007. duh vladao “mister 3,5 ili 10 posto, naši, vaši, lijevi, desni”, vjerujte, ni jednu kavu do 2010. s investitorima nisam popio da se opere ta priča s nas! Ovo je javno i prikazano. Nismo, ne daj, Bože, uvjetovali bilo kome bilo kakav posao reketom, ustvrdio je Jelić, dodavši da Kirinić može izražavati sumnju što je dobro jer je pokrenula neke procese koji slijede.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest