Razvojni centar Karlovac poduzetnicima početnicima nudi besplatan prostor, bez plaćanja režija i pomoć HGK – za početak spremno osam ureda

Opremljeni uredi, od 12 do 23 kvadrata, bez najma i s besplatnim grijanjem, hlađenjem, vodom, strujom, internetom u prvoj godini, u idućoj za 30 kuna mjesečno po kvadratu, a 60 u trećoj godini poslovanja, savjetodavna, organizacijska i svaka druga pomoć zaposlenika HGK Županijske komore Karlovac – sve to očekuje poduzetnike početnike iz Karlovačke županije koji žele poslovati u Razvojnom centru Karlovac.

Najavio je to na današnjoj pressici predsjednik Komore Zlatko Kuzman, preciziravši da je od danas otvoren javni poziv za poduzetnike koji se bave djelatnostima oslonjenim na informatiku i visoke tehnologije, razvijaju novi proizvod temeljen na znanju i inovacijama, uglavnom su orijentirani na strana tržišta i zapošljavaju visokoobraovani kadar.  Prijava je jednostavna: potreban je poslovni plan i ispunjen zahtjev za ulazak u ovaj poduzetnički inkubator. Za početak, slobodno je 8 ureda u prostorijama Komore u Tomislavovoj ulici, dok bi se u budućnosti Centar trebao širiti najprije za još 5, a potom i 20-ak ureda, u prostorima u istoj ulici.

– Ove su godine u našoj županiji registrirana 194 nova poduzetnika, među njima i onih koji obavljaju djelatnosti koje bi mogle puniti naš Centar i nadamo se da ćemo ih 8 selekcionirati u relativno razumnom roku. Iskustva drugih poduzetničkih inkubatora govore da to ne ide baš brzo kako priželjkujemo, ali vjerujemo da će ih do kraja godine već nekoliko biti i da ćemo moći i stvarno otvoriti Ravojni centar Karlovac, kazao je Kuzman.

Dodao je da se do sad pokazalo kako je poduzetnicima koji tek započinju poslovanje najveći problem financiranje troškova za najam, režije i sl. pa su upravo stoga odlučili dati im prostor za nula kuna u prvoj godini.

– Ideja je da u tri godine postanu sposobni za samostalan život na nekoj drugoj lokaciji, pa tako naprave i mjesta za neke druge poduzetnike-početnike u Razvojnom centru, rekao je Kuzman.

Razvojni centar u potpunosti je Komorin projekt, razvijati bi se trebao u suradnji s Udrugom inovatora, Veleučilištem, školama, Gradom i Županijom, a sve kako bi se omogućio razvoj poduzetnika koji se bave novim tehnologijama, otvaranje novih radnih mjesta i zaustavio odlazak ovdašnjih stručnjaka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest