Nakon lažne diplome sad ne treba nikakva! SDP traži poništenje “sramotnog natječaja” za direktora Radio Karlovca

Srednja stručna spremna dovoljna je da se postane direktor gradske tvrtke, Hrvatskog radio Karlovca, a nakon što je o tome pisao KAportal, oglasio se i karlovački SDP koji Nadzorni odbor i suvlasnike tvrtke – Grad Karlovac, Karlovačku županiju i ostale gradske tvrtke traži da ponište ovaj, po njima, sramotni natječaj.

Samo u Srbiji i Crnoj Gori?

– Kada ga pogledamo na prvu ne znajući za što je, mislili bismo da je riječ o zapošljavanju nekog nižeg referenta, a ne čelnog čovjeka gradske tvrtke koja je ionako dovoljno u velikim financijskim problemima i kojoj treba vrhunski stručnjak, a ne netko tko se zapošljava po stranačkom ključu i plavoj iskaznici, kažu SDP-ovci. Dodaju da bi onda možda bilo jednostavnije, a svakako i poštenije, u natječaju napisati i ime i prezime osobe za koju je ovaj natječaj i raspisan, a ne da građani troše svoje vrijeme i novac za uzaludnu prijavu na natječaj?

– Unatoč potrazi za ovakvim primjerima, jedini gradovi koje smo našli da su se spustili na ovu našu razinu, gdje je za direktora tvrtke u vlasništvu grada dovoljna samo SSS, su općine Danilovgrad iz Crne Gore i Surčin iz Srbije. U Hrvatskoj takve primjere nismo pronašli. Samo u Karlovcu u kojem trenutno ima 303 nezaposlenih s fakultetom, akademijom, magisterijem i doktoratom!

Kakva poruka mladima?

Kakva je to poruka mladima koji troše godine i godine na svoje obrazovanje, njihovim roditeljima koji ulažu u njih, kao i državu koja želi biti zemlja znanja, da na kraju fakultet ne bi bio bitan, kao niti stručnost jer u ovom natječaju ne možemo vidjeti ni koje su to kompetencije tako važne, kažu SDP-ovci.

Podsjećaju da Hrvatskom radio Karlovcu, na žalost, niti prije za čelno mjesto nije bila bitna diploma, jer smo imali i slučaj bivšeg direktora s lažnom diplomom. Sada umjesto lažne diplome bar za višu stručnu spremu, za direktora skoro da ne treba nikakva!?

– Poništite ovaj sramotan natječaj i raspišite novi u kojem će se tražiti i VSS te izaberu kandidata koji je sposoban izvući jedini gradski medij iz problema u kojima je i stvoriti stabilnu i uspješnu tvrtku. Kriterij pri tom ne smije biti članska iskaznica, poručuju SDP-ovci.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest