Unatoč utvrđenom sukobu interesa, Kolaković o ostavci ne želi ni čuti – Jelić kaže da nije nikoga oštetila!?

Ustvrdila je da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u njezinu slučaju nije izreklo nikakvu kaznu već samo predmet proslijedilo Državnom odvjetnišvu zatraživši da se utvrdi ništetnost ugovora o subvencioniranju kamata Eurotradeu te izjavila kako još nije odlučila hoće li se na takvu odluku žaliti, odnosno, pokrenuti upravni spor, kao ni hoće li sudjelovati na sljedećim lokalnim izborima.

Ovaj mandat namjerava odraditi do kraja jer je na pitanje namjerava li dati ostavku na mjesto dogradonačelnice, što je javno zatražio i SDP, ustvrdila da za tako nešto nema nikakvog razloga.

– Dapače, smatram da je SDP u tom svom zahtjevu vrlo nevjerodostojan jer tada bi oni tražili ostavku ili donijeli odluku o ostavkama velikog broja svojih ministara koji su u proteklom periodu dosta pomogli državni proračun plaćanjem kazni po ovom istom zakonu. Mislim da je to stvar politikanstva, a ne politike: ona zahtijeva odgovornost, politikanstvo je takav zahtjev, izjavila je Kolaković, koja je kazala i da ne zna hoće li gradonačelnik zatražiti njenu ostavku te da misli “da u tom smjeru neće ići”.

Neće sasvim sigurno jer je Damir Jelić, odgovarajući ranije jutros na novinarska pitanja o slučaju svoje zamjenice, izjavio da je “tu situacija potpuno čista”.

– Učinila je jednu jedinu pogrešku što se nije izuzela iz glasovanja. Da kojim slučajem jest, nikakvih pogrešaka i ne bi bilo. Meni je najbitnije tko je oštećen i da li je netko preko reda išao? Nitko nije oštećen i nitko preko reda nije išao po pitanju subvencioniranja kamata tako da je ta pogreška minorna. Ono što je bitno za sve građane da dogradonačelnica Kolaković od siječnja, daleko prije ove odluke, ne sudjeluje u radu ovog tijela tako da se to više ne može dogoditi. Nemojmo biti licemjerni; ljudi griješe i za tu pogrešku su odgovorni. Ona čak nije ni nikakvu kaznu ni ništa drugo platila, prema tome ne vidim da bih išao tim putem. Osim toga, niti sam predlagao gđu Kolaković, niti sam je ja birao – ima samo jedan moj glas, koliko god sebično to bilo, to je i moj, na istoj listi smo bili kao trojac – vi ste je odabrali, kandidirala ju je njezina stranka i sad bih ju ja trebao smjenjivati?! Čak nemam ni ovlasti za to, a ova pogreška nije nikoga oštetila i to je najznačajnije, izjavio je Jelić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest