Jelića ne brine što direktor Radio Karlovca može biti i sa srednjom stručnom spremom, kaže da su ga mogli odabrati i bez natječaja

Da je SDP natječaj za direktora Hrvatskog radio Karlovca javno ocijenio sramotnim i pozvao vlasnike i NO da ga ponište, gradonačelnik Damir Jelić danas je prvi put čuo od novinara. Izjavio je to sam, napomenuvši da ga d.o.o. i ne mora objavljivati.

– Prenosite nešto što prvi put čujem pa se moram ispričati. Ovo je izraz sasvim suprotan, demokratskog promišljanja, do natječaja nije trebalo doći. Dakle, mi smo mogli odabrati direktora kad god smo htjeli unutar ovog termina bez ikakvog natječaja. Ako je sramotno to što smo svejedno raspisali natječaj, što je dodana vrijednost u ovom trenutku, onda pitanje sramote valja definirati u svemu tome. Dakle, idemo ovim putem i to će biti sve riješeno vrlo brzo. Možda je kontra pitanje da li smo ga trebali raspisivati. Dakle, kad idete iznad načela koja su vam postavljena, stvaraju se problemi. Čemu? Razmislit ćemo danas – sutra, možda je to nekom i poriv da ne treba raspisivati taj natječaj, nego odabrati ovako, odgovorio je Jelić.

Upitan je li ikad prije za direktora tvrtki u vlasništvu Grada uvjet bio srednja stručna sprema odgovorio je da je to do 2005. bilo načelo.

– A od kad ste Vi gradonačelnik, zanimalo je novinare.

– Od kad sam ja, nisam imao priliku zapošljavati srednju stručnu spremu. Poznajem ljude koji sa SSS odlično rade, koji u gradskoj upravi s VŠS vuku terete VSS, ali nemojmo prejudicirati. Vidjet ćemo uopće tko će se javiti, nakon toga ćemo vidjeti hoće li prevladati to ili nešto drugo. U ovom trenutku NO-u je najznačajnije da odabere najsposobnije, ljude koji imaju reference, koji su najradišniji u tom trenutku. Tko će to biti, ostavimo u tom dijelu neka ljudi sjednu u miru i razmotre tko je kakav program ponudio i tko ima kakve reference. U tom dijelu mislim da je dobro da je natječaj ipak išao kako ne bi bio odabran netko sa strane, tko bi bio samo logika političke odluke koja, u konačnici, nije sporna jer je politička odluka; pitanje je što se gleda unutar nje, poručio je Jelić.

Natječaj za direktora HRK-a je otvoren do petka, točno u podne.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest