Na Borlinu otvoreno gradilište nove sportske dvorane – ovog puta privatne, investitor je Želimir Feitl

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić otvorio je danas gradilište prve sportske dvorane velikih, rukometnih dimenzija (45x25m) financirane u cijelosti privatnim kapitalom tvrtke FIK d.o.o. iz Karlovca. Vrijednost investicije je 3,5 milijuna kuna.

Dvorana će biti izgrađena na Borlinu, na adresi Borlin gaj 1, a u vlasništvu je Želimira Feitla koji je u prigodnom govoru rekao:

– Nosivi dio dvorane su drveni lukovi koji se pokriva pokrovom koji je u jednom dijelu od aluminijskih panela, a ostalo je dvostruka folija takozvani specijalni balon zadnje njemačke tehnologije. Podloga će biti od Taraflexa koja je licencirana od europske rukometne i odbojkaške asocijacije. Posao bi trebao biti završen u siječnju iduće godine, a s obzirom na velike dimenzije terena moći će ga koristiti svi, od rukometaša, nogometaša, odbojkaša do rekreativaca i manjih sportova. Za sada će biti jedan zaposlenik a prema potrebama zaposlit ćemo još radnika. Ulaganja bi se trebala isplatiti kroz 10 do 15 godina – kaže Feitl.

Grad Karlovac podržava ovu privatnu investiciju.

– Ovo je jedna lijepa obiteljska priča i zahvaljujem g. Feitlu na rijetkom ulaganju u projekt osobne razine koji pozdravljamo. Ona je i projekt za opće društveno dobro koju Grad Karlovac apsolutno podržava. Koristim prigodu kako bih istaknuo kako će ovo biti peta velika dvorana u Karlovcu, treća izgrađena otkako sam na funkciji gradonačelnika i, što je još važnije za reći, da je Karlovac danas po kvadraturi dvoranskog prostora za sport u samom vrhu Hrvatske – rekao je karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Glavni izvođač radova je građevinska tvrtka “Bišćan” iz Belajskih Poljica a dio radova (parkiralište i slično) radi Arkada iz Duga Rese, T-desig radi rekonstrukciju svlačionica, a gornji dio objekta montira tvrtka Login mont iz Novog Mesta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest