Od internet prijateljstva do svjetskog hita – Karlovčanka i Amerikanka osvajaju srca stripom “Colorless”

, na kojoj je samo nastavljen rast popularnosti stripa i njegovih junaka – Jokija, Acea i Jacka Spadesa. A sve to bez da su se dvije prijateljice uopće vidjele uživo. Sve do nedavno.

– Ovog ljeta Nicol je došla u Karlovac i to je zaista bio poseban trenutak. Već pet godina smo “virtualno” jedna uz drugu, kao prijateljice, kao suradnice na stripu, dijelimo sve dobro i loše i onda je napokon došao i prvi susret. Malo je reći da smo obje bile oduševljene, priča Stella.

Popularnost Colorlessa za to vrijeme i dalje je rasla pa su fanovi čak napravili i posebnu Wiki stranicu posvećenu stripu, najveći obožavatelji šalju im fotografije na kojima su obučeni kao likovi iz stripa, otvaraju vlastite stranice posvećene stripu, a imaju i veliku želju, koja bi se uskoro mogla i ostvariti. Mnogi, naime, žele video igru na osnovu stripa, a djevojke im to žele i ispuniti.

– Osim crtanjem bavim se i animacijom, što je prvi korak prema ostvarenju želje naših fanova, ali i nas samih, da jednom strip preraste i u video igricu, kaže Stella, koja se bavila i plesom, rukometom, postizala odlične rezultate na natjecanjima iz njemačkog jezika, ali ipak se ponajviše pronašla u crtanju. Zato i budućnost nije previše upitna.

– Da, želim upisati Likovnu akademiju. A, što se tiče stripa, u planu nam je izdati ga i u tiskanom obliku, kao i stvoriti liniju odjeće koja će se temeljiti na likovima.

Iz praktički slučajnog internet susreta prije pet godina, izraslo je tako veliko prijateljstvo, ali i još više od toga. Možda i prvi posao i prva zarada, kao dobra poruka svima da se ne boje ostvariti svoje snove, ma kako u prvih mah možda izgledali daleki.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest