Potres u karlovačkom SDP-u: Gradski vijećnici Novaković Matanić i Badovinac prelaze u HNS, s njima još članova

Dvoje najmlađih i najaktivnijih gradskih vijećnika Marina Novaković Matanić i Nikola Badovinac izlaze iz SDP-a i postaju dio HNS-a. Iako se o potezu koji bi se mogao okarakterizirati kao najveći politički transfer ove godine u Karlovcu već nagađalo, KAportal doznaje da je to gotova stvar i da će se dogoditi već u srijedu.

Bit će to do sad najkonkretnija potvrda da u karlovačkom SDP-u, blago rečeno, stvari ne štimaju, te da nekad jakoj organizaciji, pola godine pred lokalne izbore, predstoji, kakvo god bilo, preslagivanje.

Jer, ne ostaje samo bez gradskih vijećnika nego i tajnice županijskog i gradskog SDP-a, što je Novaković Matanić radila posljednjih sedam godina, ali, kako sada stvari stoje, i bez još desetak članova stranke iz Karlovca i Karlovačke županije koji će ih slijediti. Među onima koji izlaze iz SDP-a, doznajemo, osim mladih, bit će i seniora, dugogodišnjih istaknutih članova pa i dužnosnika stranke.

Kakve će posljedice njihov odlazak imati na do sad najjaču oporbenu stranku u gradu, tek će se vidjeti, no da će ovakvo pojačanje HNS-u itekako dobro doći već sad je izvjesno. Ne samo zato što u svoje redove dobiva Karlovčanima dobro znane sugrađane, nego i jer ponovo postaje stranka zastupljena u Gradskom vijeću.

Poslije lokalnih izbora 2013., naime, HNS je imao dva vijećnika, Ivicu Margarina i Branka Mohorića, no prvi je prešao u Reformiste, a drugi samo izašao iz stranke. Nisu jedini, naprotiv, ovaj će saziv Vijeća ostati zapamćen kao najpromjenjiviji. Marijan Butković i Mihovil Stanišić u Vijeće su ušli s liste HSP AS, a prešli u Hrvatsku konzervativnu stranku, dok je Davorin Andrijašević izašao iz SDP-a i otišao u nezavisne. Hoće li sezona prelazaka sada stati ili će do kraja mandata još koji uslijediti, doznat ćemo u idućih šest mjeseci.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest