Deset mjeseci od ovrhe i rušenja ograde i cvijeća obitelji Dupin, na gradskoj parceli ništa novo – nije među prioritetima

Deset mjeseci nakon što je ovrhom završen dugogodišnji sudski spor, a ograda, stabla i cvjetnjak obitelji Dupin teškom mehanizacijom, pod nadzorom policije, uklonjeni sa čestice u vlasništvu Grada u Križanićevoj ulici, ništa na tom mjestu nije napravljeno.

A što će i kada biti, u Gradu, odgovarajući na naš upit, ne preciziraju.

Sama lokacija, navodi nam u odgovoru pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivanka Brezović, prostor je bivšeg “bedemskog puta” koji je prema smjernicama iz konzervatorske podloge, izrađene u svrhu donošenja Urbanističkog plana uređenja Zvijezda, potrebno što više naglasiti i po mogućnosti popločiti.

– Sve površine uz bedemski put treba urediti hortikulturno. U pogledu uređenja bedemskog puta, smatramo da je opravdano i potrebno, no jednako tako je činjenica da u Zvijezdi postoje površine koje koristi znatno veći broj građana i to je jedan od kriterija pri određivanju prioriteta ulaganja. Garaže koje ovaj prostor koriste kao kolni pristup ne smatraju se integriranima u povijesnom kontekstu niti s aspekta zaštite i očuvanja kulturnih dobara, ali su postojeće, tj. izgrađene na osnovu građevinskih dozvola i taj im se status ne može ukinuti, dodaju u Gradu.

U siječnju, kada je ovršni postupak, među brojnim građanima popraćen neodobravanjem, proveden, poručeno je da je Grad Karlovac “na ovaj način zaštitio svoje vlasničko pravo kako bi u budućnosti omogućio korištenje navedene čestice u interesu svih građana kojima isto treba omogućiti prilaz njihovoj imovini kao i prilaz u slučaju ekscesnih situacija kao što je požar i slično.”

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest