“Zima u Karlovcu” donosi koncerte, izložbe, radionice, Božićni sajam i doček Nove, ali i Stare godine

Božićni sajam treba dobar "facelifting"

– Dođite, izađite iz svojih toplih domova, uživajmo u našem lijepom gradu i bogatstvu događanja, pozvala je s današnje pressice dogradonačelnica Marina Kolaković, najavljujući “Zimu u Karlovcu”.

Počela je već Adventom u AquatiKA-i, a objedinila sve ono što je za razdoblje do Nove godine organizirao Grad, njegove tvrtke i ustanove, škole, udruge. Karlovčane i njihove goste tako očekuje više od stotinu događanja na Trgu bana Jelačića, Šetalištu dr. F. Tuđmana, Radićevoj ulici, već spomenutom slatkovodnom akvariju i muzeju rijeka, Gradskoj i Knjižnici za mlade, Zorin domu, Muzeju, Glazbenoj školi, Nacionalnom svetištu sv. Josipa, Crkvi Presvetog Trojstva, klizalištu kraj Sokolskog doma.

Bit će tu filmova, predstava, različitih radionica, koncerata, izložbi, prigodnih prodaja i, naravno, tradicionalnog Božićnog sajma  i dočeka Nove godine, ali i stare.

Novu će Karlovčani moći dočekati na Starom placu, uz izvođače koje u Gradu danas nisu željeli otkriti, dok će doček Stare biti u Zorin domu.

Stići će u Karlovac, naravno, i sv. Nikola i Djed Mraz, kitit će se jelke, okićene će biti i gradske ulice, za što je Grad izdvojio 100.000 kuna. U Radićevoj će od 16. do 23. prosinca trajati Božićni sajam, na kojem će svoje proizvode ponuditi obrtnici i OPG-ovi, dok udruge to čine na trgu AquatiKA-e.

– Želimo je građanima približiti kao mjesto okupljanja, a ne samo mjesto gdje moraju kupiti ulaznice. Na trgu udruge svaki vikend prodaju svoje proizvode, održavaju se koncerti, tu su kuhano vino i kobase, ima različitih događanja za sve do 18. prosinca. Sva su ta događanja, besplatna, a 8. prosinca ulaznice za akvarij će biti 50 posto jeftinije: građani će ga moći razgledati za 30 kuna, najavila je ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš.

Osim uživanja u svim ovim događanjima, Karlovčani mogu i činiti dobro: humanitarni koncert za udrugu Jak kao Jakov bit će 18. prosinca u AquatiKA-i, a dan prije u Žitnoj kući. Taj će održati učenici i profesori Glazbene škole koji Karlovčanima samo od 8. do 22. prosincu daruju čak 9 božićnih koncerata!

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest