Majka nije željela svjedočiti protiv sina koji ju je teško ozlijedio pepeljarom, ali njegova sestrična jest

foto ilustracija Pixabay.com

Nakon kraće prepirke s majkom, koju je imao u njihovoj kući u studenom 2014. godine, 25-godišnji Karlovčanin uzeo je pepeljaru, pogodio je u glavu te joj slomio lijevu stranu čeone kosti nanijevši joj i podljev oko lijevog oka. Zbog toga je ovih dana na Općinskom sudu u Karlovcu nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Sud je odlučio kaznu mu zamijeniti radom za opće dobro, tako da će mu se jedan radni dan zamijeniti s dva sata rada.

On se nije smatrao krivim za kazneno djelo, njegova majka, nastojeći ga zaštiti, koristila je blagodat nesvjedočenja protiv člana obitelji. No, u kobnom trenutku kod njih se našla mladićeva sestrična, koje je tada zvala hitnu, a potom, spletom okolnosti, postala glavna svjedokinja optužbe. On se branio da je uzeo pepeljaru kako bi bacio opuške u kamin, majka se tada pomaknula, te ju je pepeljara “štrajfala” po glavi, kao i da mu nikako nije bila namjera udariti majku. 

– Posvađali su se, on je izašao van i vratio se u kuću. Zazvonio je mobitel, bile su postavljene slušalice. On ih je ljutito iskopčao. Ona se bojala da će razbiti mobitel, pa ga je uzela i namotala slušalice oko mobitela. Tada je uzeo pepeljaru i pogodio je. Pala je na pod, uhvatila se za glavu i počela plakati. Ja sam izašla van i također počela plakati. Optuženi mi nije dao da zovem hitnu, a to nije htjela niti njegova majka. Rekla sam mu da ću im reći kako je sama pala, samo da mi dozvoli. Tu sam verziju ispričala i hitnoj. Tada su došli moja mama i brat, pa sam ispričala kako se doista dogodilo – ispričala je na sudu svjedokinja.

– Kako je optuženi proglašen krivim sud je prilikom odabira vrste i visine kaznene sankcije na strani optuženika kao olakotnu okolnost cijenio njegovu dosadašnju neosuđivanost koja proizlazi iz izvatka iz kaznene evidencije te da je u međuvremenu osnovao svoju obitelj i da je otac maloljetnog. djeteta a da su se očito i odnosi unutar obitelji, dakle odnosa s majkom, popravili, pa je stoga sud optuženiku izrečenu kaznu zatvora zamijenio radom za opće dobro na slobodi – zaključio je sud u svojem obrazloženju.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest