Nakon dužeg vremena Karlovac će dobiti novi gradski park? Grad namjerava urediti poljanu u Grabriku

Grabrik bi mogao dobiti novo lice

Grad Karlovac će nakon podužeg vremena dobiti novi gradski park i to u Grabriku na lokaciji pored vodocrpilišta omeđen ulicama Bartola Kašića s jedne i Kralja Petra Krešimira s druge strane, kao i željezničkom prugom.

Idejno rješenje

Poljana koja sada uglavnom služi za šetnju pasa postat će, saznajemo iz karlovačke gradske uprave, potpuno idejno osmišljeni prostor a zakinuti neće biti niti psi koji će dobiti i svoj prostor za istrčavanje i igru.

– U tijeku je izrada idejnog rješenja moderno oblikovanog parka koji će se prostirati na površini oko 3,3 hektara. Idejnim rješenjem određene su zone – zona za boravak ljudi te zona za istrčavanje i igru pasa, kaže nam glasnogovornica gradske uprave Ivanka Brezović. Dodaje da je postavljena koncepcija samog parka s osnovnim smjernicama. Odnosno zasad su predložene staze, ali ne i materijal od kojeg će biti građene, skupine drveća, ali ne i pojedine vrste.

Prezentacija javnosti

– Idejno rješenje parka bit će prezentirano gradskoj četvrti i čitavoj karlovačkoj javnosti kako bismo zajednički došli do finalnog rješenja odnosno projekta. Nakon izrade idejnog rješenja i konzultiranja s javnošću u 2017. godini planira se izrada idejnog projekta, dodaju u Gradu.

S obzirom da je projekt u početnoj fazi još se ne zna projektantska vrijednost novog parka, no to će biti poznato kad se izradi projektna dokumentacija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest