Vozaču kamiona će suditi zbog prijetnje policajcu: Znam gdje i s kim živiš, izrokat ću te ko budalu!

Protiv rođenog Ogulinca koji živi u Vrbovskom D.D.(43), Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu zbog prijetnje dugoreškom policajcu D.B. Prijavljeni muškarac bio je vozač teretnog vozila kojega je policajac u Gornjem Mrzlom Polju 23. kolovoza uhvatio u prometnom prekršaju – istekla mu je bila valjanost vozačke dozvole. Upozorio ga je o počinjenom prekršaju, nakon čega je ovaj, tvrdi policajac, počeo s uvredama govoreći mu proste riječi i tvrdeći da je s takvom vozačkom prošao pola Europe i da ga nitko nigdje nije dirao osim njega.

– Dok sam u svojem vozilu pisao izvješće, on je došao do mene i rekao mi: “Slučaj me dobro, izrokat ću te ko budalu, ovo ti je zadnje što pišeš, više ništa nećeš pisati, znam gdje i s kime živiš. Sve sam o tebi čuo od kolega”. Nakon što sam mu vratio prometnu i vozačku, on je sve to bacio na kolnik i rekao mi da će me prijaviti – posvjedočio je verbalno napadnuti policajac, koji je u kobnom trenutku bio s dvojicom kolega iz PP Duga Resa, T.V. i M.T.

Osumnjičeni vozač sve je porekao. Naglasio je da ga je dotični policajac zaustavio u više navrata i pisao mu kazne za isti prekršaj te mu je rekao da će ga prijaviti zbog njegovog ponašanja. Kaže da mu nije prijetio, već da se policajac obratio njemu s pitanjem: Hoćeš li me izrokati? Svjestan je prometnog prekršaja zbog kojega ne žali, već samo zbog postupanja policajca “s obzirom da ima kafić u Dugoj Resi i taj ga policajac zaustavlja uvijek kada ga vidi”.

Tužitelji su obranu vozača ocijenili neuvjerljivom i usmjerenom na izbjagavanje kazneno-pravne sankcije, kao i da je ostvario elemente kaznenog djela. Inače, od 26. kolovoza okrivljeni vozač ima mjeru opreza – zabrane prilaženja policajcu D.B.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest