Karlovačko gospodarstvo raste, a napokon raste i zaposlenost: U industriji u dvije godine 1.500 novih radnika

foto ilustracija

– Hrvatsko gospodarstvo napokon se izvuklo iz dugogodišnje krize, prepoznaju to i rejting agencije, godinu ćemo završiti pozitivnim poslovanjem države. Dobre su i prognoze za iduću godinu i nadam se da će ovaj pozitivan trend biti nastavljen, a Karlovačka županija će iznadprosječno rasti, rekao je na današnjoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Karlovac njezin predsjednik Zlatko Kuzman.

Podsjetio je da je županijsko gospodarstvo, iako se ne može puno razlikovati od cjelokupnog u državi, proteklih godina pokazalo popriličnu “žilavost”, te po do sad poznatim podacima nastavilo pozitivan trend i u 2016. Najvažnije: ne samo da je padala nezaposlenost, nego je i drugu godinu za redom rasla zaposlenost.

– Povećanje broja zaposlenih u industriji je najvažnija vijest u Karlovačkoj županiji! Prošle i ove godine je više od 1.500 novoaposlenih u karlovačkoj industriji. Ranije smo samo smanjivali broj nezaposlenih; to je išlo na račun povećanja broja umirovljenika i odlazaka u inozemstvo, ali sada imamo i podatak o povećanju broju zaposlenih u industriji što posebno veseli. Kada, početkom iduće godine, rezimiramo sve podatke poslovanja naših tvrtki, nadam se da ćemo, na tom tragu, imati i rast svih gospodarskih pokazatelja, napomenuo je Kuzman.

Gospodarstvenicima koji su na sjednici bili, a od kojih nitko do sad nije koristio usluge Međunarodne trgovačke komore ICC, ovu svjetsku poslovnu zajednicu koja okuplja 6,5 milijuna tvrtki i 12.000 komora iz cijelog svijeta, predstavila je glavna tajnica ICC-a Hrvatske Sunčanica Skupnjak Kapić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest