Mateja Kunović osvojila brončanu medalju na turniru u Nizozemskoj i sve je bliže SP-u u Rusiji

U Nizozemskom Eindhovenu održan je međunarodni taekwondo turnir Dutch Open, jedan od najvećih i najjačih svjetskih turnira. Ovaj olimpijski turnir nosi status G-2 natjecanja ta je na njemu nastupilo 1725 najboljih tekvondaša koji skupljaju bodove za Rio 2016.

Od karlovačkih natjecatelja na tom prestižnom turniru nastupila je Mateja Kunović (TKD Banija Pandas) koja je u sastavu seniorske reprezentacije nakon gotovo pola godine opet nastupila u svojoj standardnoj kategoriji (-46 kg) gdje je još jednom pokazala da ima kvalitetu za predstojeće SP u taekwondou (Moskva 12 – 18. svibnja). Osvojila je brončanu medalju pobijedivši Dinu Pouryounes Langeroudi sa 6:0. Inače, Iranku s Nizozemskom putovnicom džepu. U 2. kolu je po drugi puta svladala najbolju sportašicu u toj kategoriji, Kanađanku Yvette Yong (12:11), a u četvrtfinalu je sa 9:3 pobijedila Ruskinju Anna Neredko. U polufinalu je sa 3:8 poražena od kasnije pobjednice turnira Lin Wan Ting, iz Kineskog Tajpeha.

Skupila je dovoljno bodova tako da je sa 30. skočila na 12. mjesto rang liste što joj omogućava plasman među nositelje na SP-u. Na natjecanju je s njom bio i trener Neven Trbojević koji je vodio žensku seniorsku reprezentaciju: – Iako Mateja nije u vrhu natjecateljske forme, pokazala je odličnu formu te je svojim pristupom u borbi pobijedila najbolje borce koje će joj konkurirati na svjetskom prvenstvu za medalju. Očekuju je naporne pripreme koje ćemo odraditi u Splitu i Karlovcu.

Od 23 hrvatskih reprezentativaca koliko ih je nastupilo na Dutch Openu osvojene su četiri medalje (srebrna i tri brončane).

Feniks kup i Feniks limač kup

Jedna druga taekwondo ekipa kluba sa Banije nastupila je sa 10 natjecatelja u Zagrebu na turniru Feniks kup i Feniks limač kupu. Medalje su osvojili: Mia Šnajder (MKŽ -39kg) 1.mjesto, Oscar Kovačić (LBAM -33kg) 1.mjesto, Leona Grubiša (MKŽ -27kg) 2.mjesto, Gabrijela Fehervari (MKŽ -30kg) 3.mjesto, Vito Vojak (LBAM -30kg) 3.mjesto i Leon Katušin (LBAM -33kg) 3.mjesto. U borbama za medalju izgubili su: Lucija Hrebac (KŽ -37kg), Petar Fičko (MKM -30kg), Adriano Qeta (MKM -30kg) i Aleksandra Macut (MKŽ -36kg). S ovim odličnim rezultatima TKD Banija Pandas zauzeo je 2. mjesto u ukupnom poretku mlađih kadetkinja.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest