Pristupna cesta na Babinoj gori idući tjedan, uskoro izvođač radova budućeg CGO – protivljenja lokaciji za direktoricu Kodosa “pomalo neodgovorna”

– Do sada su izvedeni svi radovi na DTK kanalizaciji, javnoj rasvjeti i oborinskoj kanalizaciji, a cesta je asfaltirana u dužini od tisuću metara, u tijeku je asfaltiranje preostalih 800 metara i krajem idućeg tjedna očekujemo završetak radova, kazala je pročelnica Ana Hranilović Trubić, napomenuvši da je HEP, s 1,5 milijun kuna, izgradio srednjenaponski kabel za opskrbu električnom energijom budućeg CGO.

Za Centar su, podsjetila je direktorica Kodosa Marija Tufeković, lani raspisana četiri otvorena postupka javne nabave: za tehničku pomoć,  vidljivost projekta, nadzor i izgradnju.

– Za sve te postupke smo dobili ponude. Tehnička pomoć je završena, potpisali smo ugovor. Što se tiče samih radova zaprimili smo ponude krajem siječnja i u tijeku je pregled i ocjena ponuda. Budući da je postupak javne nabave poprilično zahtjevan proces, da su to velike ponude, veliki projekt, uzet će nam neko vrijeme dok ih izevaluiramo. Nakon toga potpisujemo ugovore i idemo s radovima, najavila je Tufeković, dodavši da će s aktivnostima vidljivosti projekta krenuti čim bude potpisan ugovor.

Zamoljena na komentar o i dalje prisutnim protivljenjima odabranoj lokaciji – građanski aktivisti od početka upozoravaju na bogatstvo voda na Babinoj Gori – ocijenila ih je “pomalo neodgovornim”.

–  Što se tiče samih pobuna na lokaciju, mislim da je pomalo neodgovorno u ovom trenutku kad je centar pred izgradnjom tražiti promjenu lokacije jer, zapravo, nemamo više vremena, izjavila je Tufeković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest