Slučaj Astralis: Nakon 1.467 dana trebalo započeti suđenje bivšoj HDZ-ovoj mladeži, ali nije radi bolesti suca

Trojac nakon

Iako ide peta godina otkako je trojac Goršić – Trupković – Vogrinc u Astralisu prebio Marka Jovkovića, tada 18-godišnjaka, na Općinskom sudu u Karlovcu tek im se treba suditi za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Ponovno suđenje trebalo im je započeti jučer, ali nije zbog bolesti suca Leona Kovačića, doznaje Jutarnji list.

– Da kojim slučajem nisu izbačeni iz stranke, trojica nekadašnjih pripadnika elitne karlovačke Mladeži HDZ-a presudu za tučnjavu 2010. godine u kojoj su teško ozlijedili 18-godišnjeg Marka Jovkovića, vrlo lako bi dočekali kao stranački veterani, piše Jutarnji iznoseći zanimljivu kronologiju događaja:

Od dva ožujka, onog 2011. i ovogodišnjeg, spis je, nakon što je presuda poništena, napravio krug od Općinskog suda do Županijskog suda u Karlovcu, potom do njihove ispostave u Gospiću, a zatim se, vratio na Općinski sud u Karlovcu. Trajalo je sve to skupa točno 1.467 dana, a evo i kako.

Predmetu je trebalo 32 dana da ga presele na Županijski sud, iako se nalazi samo kat iznat Općinskog, te je tamo odležao 312 dana. Na gospićki sud preseljen je kako bi se rasteretio karlovački sud, no, tamo je, čini se, pospremljen u još dublju ladicu, jer ga nitko nije dirnuo gotovo 800 dana, a kada su ga stavili na stol, suci tog višeg suda zaključili su da je presuda manjkava i vratili ga u Karlovac, gdje je opet čekao da dođe na red – novih 300 dana.

Podsjetimo, Željko Goršić i Danijel Trupković osuđeni su bili nepravomoćno na po sedam, a Vladimir Vogrinc na devet mjeseci zatvora zbog “slučaja Astralis”, a sada čekaju poziv za novo suđenje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest